Hulpverleningsdienst Groningen


Vooruit van start

Vervolg rampencampagne Denk Vooruit van start

Gepubliceerd: 20 augustus 2007, 12:10

Op maandag 20 augustus is het vervolg van de landelijke rampencampagne Denk Vooruit gestart. Het motto is wederom "Rampen zijn niet te plannen. Voorbereidingen wel". Doel is dat u weet welke rampen er in uw buurt kunnen plaatsvinden, welke voorbereidingen u kunt treffen, hoe u wordt gewaarschuwd en wat u moet doen als er werkelijk iets gebeurt. Dit kan bijvoorbeeld met de rampenbewaarkaart die ook dit jaar weer uitgegeven wordt. Tot en met 30 september zijn op radio en tv commercials te horen en te zien.

Een ramp kan uw leven totaal veranderen. Misschien kunt u dagenlang uw huis niet uit. Of moet u juist heel plotseling uw huis (voorgoed) verlaten. Ook kunt u, of iemand uit uw gezin, gewond raken. Daarom is het belangrijk dat u weet wat u moet doen bij een ramp. Deze site helpt u hierbij.
Op de website www.crisis.nl vindt u informatie over mogelijke rampen die kunnen gebeuren. Met duidelijke rampeninstructies om uit te printen. En zelfs een test om te kijken hoe goed u voorbereid bent. Doet u de test, dan maakt u kans op een Denk Vooruit Basispakket. Hierin zit het belangrijkste dat u nodig hebt om goed voorbereid te zijn op een ramp. Wilt u weten welk risico u in uw buurt loopt? Vul dan de vier cijfers van uw postcode in.

Risico's in Groningen
Groningen kent z'n eigen specifieke risico's. Daarom hebben de 25 Groninger gemeenten eerder al een eigen specfieke, gezamenlijke aanpak van 'risicocommunicatie' ontwikkeld voor alle Groningers. In maart dit jaar heeft TNS Nipo in opdracht van de gemeenten een onderzoek gedaan naar de specifieke risicobeleving van inwoners en hun informatiebehoefte. In navolging hiervan ontvangen de inwoners van de gemeenten begin volgend jaar een risicobrochure/waaier in hun bus. De Groningse campagne is een regionale/lokale verdieping op de landelijke.


- Meer informatie over risicocommunicatie in Groningen