AutoRai

Chevrolet op de IAA 2007: meer modellen, meer sensaties

(8/20/2007)
De stoere miniconcepts Groove, Beat en de Trax en de wereldpremière van de Aveo: het merk met het kenmerkende vlinderdaslogo geeft op de IAA 2007 blijk van een grote veelzijdigheid. Hét hoogtepunt is de wereldpremière van de nieuwe Aveo (3- en 5-deurs).

De opvolger van de Kalos, die op de IAA voor het eerst wordt onthuld, onderscheidt zich voornamelijk door zijn opvallende design, zijn kwalitatief interieur en zijn nieuwe, zuinigere benzinemotor. In de toekomst zal het nieuwe model net als de sedan in heel Europa door het leven gaan als Aveo. De voorwielaangedreven auto wordt in maart 2008 in de showrooms verwacht.

De Aveo werd ontworpen volgens Chevrolets nieuwe designstijl met zijn kenmerkende, grote, horizontaal gescheiden radiatorrooster met dwarslat in carrosseriekleur waarop het logo prijkt. De nieuwe Chevrolet wordt aangeboden met twee benzinemotoren: een nieuwe
1,2-liter motor met 84 pk en de bestaande 1,4-liter, die nu een vermogen van 98 pk levert en verkrijgbaar is met een automatische versnellingsbak.