AutoRai

Cadillac, Corvette en HUMMER op de IAA: wereldpremiere voor BLS Stationwagon

(8/20/2007)
De nieuwe Cadillac BLS Stationwagon is de ster van de Cadillac-stand. Het Amerikaanse luxemerk stelt op de IAA ook een nieuwe generatie van de CTS sedan voor, de BLS Flexpower en een krachtigere versie van de Corvette coupé en cabriolet.

Fans van de recente film âTransformersâ zullen bovendien onder de indruk zijn van de HUMMER Autobot Rachet. Ook het volledige modeljaar 2008 wordt getoond met de STS luxe sedan, de SRX cross-over, de Escalade SUV en de dynamische XLR-V roadster.

Cadillac BLS Stationwagon: ook op milieuvriendelijke bio-ethanol De nieuwe BLS Stationwagon is niet alleen de eerste stationwagon in Cadillacs ruim honderdjarige geschiedenis. Met twee nieuwe motoren wijdt hij ook een nieuw tijdperk inzake aandrijvingen in voor het merk. Enerzijds is er een nieuwe 2-liter Flexpower die op milieuvriendelijke E85 bio-ethanol kan rijden en anderzijds lanceert het merk een hoogtechnologische 1,9-liter turbodieselmotor met tweefasige turbo, goed voor 132 kW/180 pk en 400 Nm.

Cadillac CTS â nieuwe generatie voor komend modeljaar De nieuwe Cadillac CTS kan prat gaan op een progressief design, krachtige motoren, intelligente technologieën en een hoogstaand vakmanschap. Van zijn stoere carrosserie tot zijn handgemaakte interieur, in elk detail belichaamt de CTS de designtaal van Cadillac en waait hij als een frisse wind door het conservatieve segment van de luxe sedans. Twee moderne V6 benzinemotoren verzorgen de aandrijving: een 2,8-liter motor en een nieuwe 3,6-liter met directe injectie en variabele kleppentiming.

Corvette: nieuwe V8-motor met nog meer vermogen De Corvette gaat modeljaar 2008 in met een âLS3 small blockâ V8-motor, die werd uitgeboord tot 6,2 liter. De aluminium krachtbron produceert nu 321 kW/436 pk en een koppel van 586 Nm (voorlopige cijfers). De LS3 en optionele zestrapsautomaat creëren samen de snelste Corvette met automaat ooit: de sprint van 0 tot 96 km/u neemt slechts 4,3 seconden in beslag en de auto haalt een top van 306 km/u. De GM-ingenieurs hebben ook het chassis en het interieur van de zesde Corvette-generatie onder handen genomen.

HUMMER H2: filmster in âTransformersâ
De HUMMER H2 uit de nieuwe film âTransformersâ heeft de SUV tot een filmster gemaakt en zal elke fan van het Amerikaanse merk in vervoering brengen. De auto wordt op een scherm op de IAA getoond terwijl hij zich transformeert van een HUMMER H2 in de âAutobot Rachetâ.