Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Vijf spelers gelijk in Stukkenjagers weekendtoernooi

Vijf spelers deelden zondag 19 augustus de eerste plaats in het Stukkenjagers Weekendtoernooi. De grootmeesters Erik van den Doel, Sipke Ernst, Alexandre Dgebuadze, Vladimir Epishin en IM Tigram Gharamian kwamen allen tot een score van 5 punten uit 6 partijen. Van hen hadden Van den Doel, Dgebuadze en Gharamian ook evenveel weerstandspunten. Erik van den Doel had echter de meester Sonneborn-punten verzameld.

Het was een volle bak in Tilburg. De hoofdgroep telde 95 deelnemers, in de B-groep die werd gewonnen door Melvin Holwijn, speelden 94 spelers.

Informatie over het toernooi is te vinden op de website van Stukkenjagers.

---

Einde inschrijving Grote Clubactie in zicht

De Grote Clubactie is een methode voor sportverenigingen om de clubkas te spekken. Veel schaakverenigingen hebben er in de afgelopen jaren al gebruik van gemaakt. De inschrijving voor de komende Grote Clubactie is nog mogelijk tot vrijdag 24 augustus.

Alle informatie over de Grote Clubactie kunt u vinden op www.groteclubactie.nl.

---

Veel Nederlandse jeugdspelers in Banyoles

In de Spaanse plaats Banyoles wordt tot 24 augustus een goed bezet open toernooi gespeeld. Er doet ook een flinke groep Nederlandse jeugdspelers mee. De verrichtingen van een deel van hen is te volgen op www.schaakopleidingen.nl. Wie een volledig overzicht wil zien, inclusief alle Nederlanders, kan terecht op de toernooisite.
---