Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 20 augustus

* VERDACHTE STEEKPARTIJ AANGEHOUDEN
VLAARDINGEN - De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van een steekpartij.
Zondagmiddag rond kwart voor één kreeg de politie melding van een steekpartij op de H TH Kuipers-Rietbergstraat. Daar troffen agenten een 20-jarige man aan met lichte verwondingen ondermeer aan zijn arm. Hij is door een ambulancepersoneel overgebracht naar het Holy ziekenhuis. Politiemensen hebben de verdachte in de omgeving aangehouden op de kruising van de Marathonweg/Floris de Vijfdelaan. De 30-jarige man uit Vlaardingen is door politiepersoneel overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek.


* MET ALCOHOL OP IN DE BOTLEKTUNNEL
ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft een verkeersdeelnemer bekeurd die met teveel alcohol op een eenzijdig ongeluk veroorzaakte op de A15 in de Botlektunnel.
Zondagavond rond kwart over tien kreeg de politie melding van een ongeluk in de tunnelbuis 1 van de Botlektunnel. Daar zagen zij een auto op zijn kant staan. Volgens een getuige was de auto aan het slingeren en tegen de zijkant van de tunnel aan gekomen. Vervolgens raakte de auto in een slip en kwam op zijn kant terecht. Na onderzoek door politiepersoneel bleek de 48-jarige man uit Hellevoetsluis teveel gedronken te hebben met een alcoholpromillage van 1,8 in het bloed. De verdachte heeft op het politiebureau een boete betaald van 1050 euro. Van het voorval is door politiemensen proces-verbaal opgemaakt.


* BAVARIA CITY RACING 2007 GOED VERLOPEN
ROTTERDAM - De politie Rotterdam-Rijnmond en de andere hulpdiensten zijn tevreden over het verloop van de Bavaria City Race op zondag 19 augustus 2007.
Er deden zich geen noemenswaardige incidenten voor. De politie had een grootschalige regeling ingesteld om het evenement in het centrum van Rotterdam in goede banen te leiden en ordelijk te laten verlopen.

Goed gevolg
De bezoekers aan het evenement hadden goed gevolg gegeven aan de oproep om vooral met het openbaar vervoer naar Rotterdam te komen. Er waren geen files op de toevoerwegen naar Rotterdam.

Preventief fouilleren
Tijdens het evenement heeft de politie op diverse locaties preventief gefouilleerd. Agenten hielden een 17-jarige vrouw en een 38-jarige man uit Dordrecht aan. De vrouw had een vuurwapen bij zich.
De twee liepen rond twaalf uur 's middags op het Stationsplein, en zagen de actie van de politie. Ze wilden zich onttrekken aan de controle, en liepen de andere kant op. Politieagenten in burgerkleding doorzagen dit en lieten het tweetal alsnog fouilleren. Daarbij troffen politiemensen het vuurwapen aan. Politiepersoneel bracht de verdachten over naar een politiebureau waar ze werden ingesloten voor nader onderzoek. Het vuurwapen is in beslag genomen.
Daarnaast zijn nog 6 personen aangehouden voor Wet I.D. (geen identiteitsbewijs bij zich hebben), bedreiging, diefstal, verkeersovertreding, openbare dronkenschap en voor baldadigheid.

Behandeling door Ambulance- en EHBO-medewerkers In totaal zijn 6 bezoekers naar enkele ziekenhuizen (Erasmus MC, Havenziekenhuis en het Sophia Kinderziekenhuis) vervoerd. Het gaat om verwondingen opgelopen door kleine ongelukjes als enkel- en knieletsel, onwelwording en een kind met lichte brandwonden. Ambulancepersoneel hebben nog 5 mensen ter plaatse behandeld. Zij konden na behandeling van hun verwondingen (blaren, hyperventilatie en pleisters plakken) hun weg vervolgen. EHBO-medewerkers hebben enkele tientallen mensen behandeld ook voor diverse lichte verwondingen.
(Situatie 17.30 uur)