Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Jubileum Pinksterbeweging geen exclusief feestje

Putten, 20 augustus 2007
De viering van het 100-jarig jubileum van de Pinksterbeweging wordt geen exclusief feestje voor pinksterchristenen. Gelovigen uit alle christelijke stromingen zijn hartelijk welkom op het feest in het Olympisch Stadion op 15 september.

"Wij zijn dankbaar voor wat God in de afgelopen 100 jaar heeft gedaan. Wij geloven dat Hij nog meer door Zijn Geest wil werken en het is ons gebed en verlangen dat God de Pinksterbeweging gebruikt om het héle lichaam van Christus in ons land te zegenen", aldus Peter Sleebos namens het organiserend Landelijk Platform. De dag wordt onder andere voorbereid in gebed: "Wij verlangen naar een uitstorting van de Heilige Geest die langer aanhoudt dan deze jubileumviering. Ons gemeenschappelijk gebed is dat er een echte geestelijke vernieuwing komt die nog tientallen jaren zal voortduren!" Diverse gemeentes in Amsterdam en Den Haag bidden hier wekelijks voor.

Tijdens het feestprogramma in het stadion zal Kees Kraayenoord en zijn band de zang en aanbidding verzorgen. Internationale sprekers zijn Randy Hurst en Mal Fletcher. Ook komen drie generaties Nederlandse sprekers uit de Pinksterbeweging aan bod. Het Maranathakoor en de meidengroep X6 zullen optreden en de brassband van Victory Outreach heeft een feestelijke opening beloofd. Voor de kinderen is er een spetterend programma: LetŽs Party! Samen met Elly & Rikkert en het poppentheater van Jeroen van de Berg wordt het een geweldig kinderfeest in hun eigen tent.

Gelijktijdig met de viering in het Olympisch Stadion, zijn er Žs middags een paar duizend mensen op De Dam voor een optreden van Hillsong United en om in hartje Amsterdam te getuigen van Jezus Christus. Bovendien worden flyers uitgedeeld met een uitnodiging voor het avondconcert. Hillsong United sluit de dag af met een groot concert, waar nu al duizenden jongeren zich voor hebben opgegeven via www.interticket.nl. Ook hebben zich al veel jongeren opgegeven voor de speciale workshop met Hillsong United op vrijdagavond 14 september. Hier zijn nog plaatsen beschikbaar.