Politie Twente

Persberichten Politie Twente maandag 20 augustus

Automobilist veroorzaakt aanrijding

Hengelo

Een 50-jarige automobilist uit Hengelo is op zaterdag 18 augustus aangehouden nadat hij op het Prins Bernardplantsoen in Hengelo een aanrijding had veroorzaakt.

Op zaterdag 18 augustus omstreeks 20.00 uur reed een 50-jarige automobilist uit Hengelo over het Prins Bernardplantsoen in Hengelo komende uit de richting van de Beursstraat. Door onbekende oorzaak verloor hij ineens de macht over het stuur en reed hij tegen een betonnen stroomhuisje aan. Twee auto's die naast het huisje geparkeerd stonden raakten door de aanrijding beschadigd. De 50-jarige is met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Hengelo gebracht. Daar werd een bloedproef bij de man afgenomen die uit moet wijzen of de man onder invloed reed. Op het politiebureau bleek dat de Hengeloer zonder een geldig rijbewijs reed. Deze was eerder al ingevorderd. Tegen de Hengeloer wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-107619)

Fietser rijdt tegen taxibus

Haaksbergen

Een 15-jarige fietser uit Haaksbergen is op zondag 19 augustus gewond geraakt bij een aanrijding met een taxibus op de Leemdijk in Haaksbergen.

Op zondag 19 augustus omstreeks 17.00 uur fietste een 15-jarige fietser uit Haaksbergen op de Leemdijk in Haaksbergen komende uit de richting van Buurse. Voor hem op diezelfde weg en gaande in dezelfde richting reed een taxibus. Toen de taxibus stopte om een passagier uit te laten stappen reed de 15-jarige fietser ineens achter tegen de taxibus aan. Bij de aanrijding raakte de fietser uit Haaksbergen gewond en moest met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Enschede worden gebracht. Omdat agenten bij de man een alcohollucht roken werd in het ziekenhuis een bloedproef van de man afgenomen. (07-107920)

Politie zoekt getuigen van vernielingen

Hengelo

Op zondag 19 augustus zijn bij twee panden aan de Oldenzaalsestraat in Hengelo ruiten vernield. De politie zoekt getuigen.

Aan de Oldenzaalsestraat in Hengelo zijn op zondag 19 augustus tussen 05.00 uur en 05.10 uur de ruiten vernield van twee winkelpanden. Het signalement van de dader, die mogelijk beide vernielingen heeft gepleegd, luidt;

- Jongen in de leeftijd van 14 - 15 jaar - Lengte ongeveer 1.65 meter, normaal postuur - Kort zwart haar
- De dader droeg donkere kleding

De politie heeft bij de vernielde ruiten bloedsporen aangetroffen en acht het waarschijnlijk dat de dader zich bij de vernielingen verwond heeft. Daarom roept zij getuigen op zich te melden als zij informatie hebben over de vernielingen of de mogelijke dader. Getuigen kunnen contact opnemen met de Afdeling Hengelo van de Politie Twente via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. (07-107853)

Automobilist onder invloed veroorzaakt aanrijdingen

Enschede

Op 19 augustus, rond 21.30 uur, veroorzaakte een automobilist onder invloed van alcohol dan wel medicijnen meerdere aanrijdingen op Het Leunenberg en Het Bijvank. Hij verliet de plaats van het ongeval maar werd gevolgd door getuigen die de politie waarschuwden, waarna de man kon worden aangehouden. Hij weigerde daarna de bloedproef.

Een 40-jarige man uit Enschede reed op 19 augustus rond 21.30 uur in zijn auto over Het Leunenberg en Het Bijvank. Hij botste daar op een verkeerslicht, een drietal lichtmasten en een afzetpaal en reed na deze aanrijding door. Getuigen volgden hem en belden de politie. Die kon de bestuurder op Het Bijvank aanhouden. Agenten vermoedden dat de bestuurder onder invloed van alcohol of medicijnen was maar deze wenste niet mee te werken aan een bloedproef. Hij kreeg een proces-verbaal voor het weigeren van de bloedproef en voor het doorrijden na aanrijding. De auto werd zodanig beschadigd dat hij moest worden afgesleept. (07-107992)

Herrieschopper aangehouden

Enschede

Nadat hij al een keer gewaarschuwd was, veroorzaakte een 52-jarige man op 19 augustus rond 14.35 uur weer lawaaioverlast bij zijn woning aan de Tubantiastraat en werd vervolgens aangehouden.

De politie kreeg op 19 augustus rond 14.30 uur meerdere meldingen over lawaaioverlast vanuit een woning aan de Tubantiastraat. Toen agenten kwamen aanrijden hoorden zij de luide muziek al van verre. De 52-jarige bewoner van een pand aan de Tubantiastraat werd de wacht aangezegd. Vijf minuten nadat de agenten waren vertrokken, zettte de bewoner de muziek wederom hard aan. Dit keer werd de bewoner aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zijn stereo-installatie werd in beslag genomen. De man werd na verhoor weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (07-107878)

Mannen op straat mishandeld

Losser

Een 23-jarige man werd op 18 augustus rond 02.15 uur op de Brinkstraat door een groep van 5 tot 8 mannen mishandeld en liep daarbij letsel op. Een 29-jarige en 25-jarige man werden even later op de Raadhuisstraat mishandeld. Daarbij liep de 29-jarige letsel op.

Op 18 augustus, rond 02.15 uur, liep een 23-jarige inwoner van Losser over de Brinkstraat. Ter hoogte van Intertoys kwam hem een groep van 5 tot 8 mannen tegemoet die hem zonder enige aanleiding mishandelden. Hij werd getrapt en geslagen. Op het moment dat er meerdere mensen aan kwam lopen, stopte de mishandeling en liep de groep verder. De 23-jarige deed aangifte bij de politie. Hij heeft tengevolge van de mishandeling letsel aan het hoofd opgelopen. Ook werd zijn kleding en kunstgebit beschadigd.

Even later, rond 02.20 uur werden op de Raadhuisstraat een 29-jarige en 25-jarige inwoner van Losser door een groep van 5 tot 8 personen mishandeld. De 29-jarige liep hierbij letsel op aan zijn gezicht.

Het is op dit moment niet duidelijk of het in deze gevallen om dezelfde groep daders gaat. De politie roept getuigen van deze mishandelingen op zich te melden bij de politie in Losser, op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Getuigen die al met de politie gesproken hebben hoeven niet opnieuw contact op te nemen. (07-107375 en 07-107373)

053-4555588


---- --