Gemeente Lelystad

De heer en mevrouw Brand-Baart 65 jaar getrouwd

Op maandag 20 augustus zijn Hendrik Brand en Jacoba Baart 65 jaar getrouwd. Burgemeester Horselenberg heeft het jubilerende paar deze dag thuis gefeliciteerd.

Ondergedoken

De heer en mevrouw Brand zijn in de oorlog in Zuilen getrouwd. Ze kenden elkaar van de korfbalvereniging. De heer Brand was tewerkgesteld door de Duitsers in Duitsland. Voor het huwelijk kreeg hij verlof. Direct na het huwelijk is hij ondergedoken en heeft hij zich aangesloten bij het verzet in Zuilen. Na de oorlog moest hij in militaire dienst maar hoefde niet naar Nederlands Indië vanwege de zwangerschap van zijn vrouw.

Politie

Na de diensttijd verhuisde het echtpaar, intussen uitgebreid met 1 dochter en een tweeling (jongens), naar Amsterdam waar de heer Brand ging werken bij de politie. Later werd hij inspecteur onderhoud bij de gemeente Amsterdam. Op 61-jarige leeftijd werd hij hiervoor afgekeurd.

Lelystad

In 1979 is het echtpaar naar Lelystad verhuisd. Ze woonden eerst in de Botter. De laatste jaren wonen ze in een aanleunwoning naast de Hoven. De heer Brand (89 jaar) en mevrouw Brand (83 jaar) zijn nog gezond en maken regelmatig tochtjes naar hun kinderen, 8 kleinkinderen en 5 achterkleinkinderen.

---