Ingezonden persbericht


Rotterdam, maandag 20 augustus 2007

60% Nederlandse jongeren experimenteert met seks tijdens vakantie

www.HoeHetMoet.nl doet onderzoek onder 1000 jongeren naar seksueel gedrag tijdens de zomer

Nieuwe vorm van seksuele voorlichting ongekend populair. In twee maanden:
* ruim 1 miljoen unieke bezoekers

* een kwart miljoen geregistreerde bezoekers

* en 115.000 gevolgde cursussen

Ruim een derde van de jongeren heeft in de zomer twee keer vaker seks dan in de winter. Dat blijkt uit onderzoek* van www.HoeHetMoet.nl, de website voor jongeren op het gebied van seks. Bovendien experimenteert 60% van de jeugd tijdens hun vakantie meer dan gewoonlijk. Zo hebben twee op de tien jongeren in de vakantie voor het eerst orale seks, één op de tien beleeft zijn anale ontmaagding en een kwart heeft voor het eerst seks in het openbaar.

Klik hier voor alle onderzoeksresultaten.

30% heeft tijdens vakantie seks met meer dan vier personen 13% van de jongeren heeft tijdens de vakantie meer dan vier keer seks. 30% van de jongeren heeft tijdens de vakantie met meer dan vier personen een keer seks. Goede seks hebben Nederlandse jongeren vooral met Italianen (38%) en Fransen (35%). Hierbij hebben ze wel last van het taalverschil: 11% ergert zich dat zij de ander niet kunnen verstaan. De meest populaire plek om seks te hebben tijdens de vakantie is de hotelkamer of de campingtent (46%). Het strand of een andere natuurlijke omgeving is bij ruim een kwart (27%) populair, hoewel 23% zich ergert aan zand tussen de billen.

Hasta la vista baby!
One night stands en vakantie lijkt een vaak voorkomende combinatie. 67% van de jongeren doet er aan. Een belangrijke reden daarvoor is de anonimiteit (44%). Immers, niemand kent je en uiteindelijk vertrek je weer. No strings attached - letterlijk en figuurlijk. Opvallend is daarbij wel dat 41% het jammer vindt dat ze de personen met wie ze seks hebben gehad tijdens de vakantie nooit meer terugzien. 23% daarentegen vindt het juist vervelend dat zij de personen met wie zij seks hebben gehad nog de hele vakantie tegen het lijf lopen. 26% van de jongeren kan zichzelf voor het hoofd slaan dat ze seks hebben gehad toen ze dronken waren, geen condoom hebben gebruikt (24%) of te veel lawaai hebben gemaakt tijdens de seks (30%).

Ongekend populair
HoeHetMoet.nl is de nieuwe vorm van seksuele voorlichting voor jongeren en sinds de lancering op 11 juni jl. al door meer dan een miljoen unieke bezoekers bekeken. Inmiddels hebben zich daarvan een kwart miljoen bezoekers op de website geregistreerd die bij elkaar 115.000 cursussen hebben gevolgd. Ook op het forum van de site wordt druk gediscussieerd. Inmiddels zijn daarop al zo'n 28.000 reacties geplaatst.

Over www.HoeHetMoet.nl
De website www.HoeHetMoet.nl geeft jongeren op nieuwe, zeer visuele wijze alle informatie over seks die ze nodig hebben. In de stijl en 'tone of voice' van jongeren anno nu. Zo vind je er expliciete instructiefilmpjes van seksuele handelingen, maar ook inspirerende verhalen van leeftijdgenoten. Nieuw is dat www.HoeHetMoet.nl het jongeren allemaal laat zien en precies die informatie biedt waar ze naar op zoek zijn: praktisch, expliciet, integer en realistisch.


* Bron: www.HoeHetMoet.nl, onderzoek onder 1000 jongeren in de eerste helft van augustus 2007.

Einde Bericht

Achtergrondinformatie (