Gemeente Aalten


20-08-2007
Instelling maximum snelheid van 60 km/uur op de N312 (weg tussen Winterswijk en Lichtenvoorde)
Belanghebbenden kunnen bezwaren indienen

INSTELLING MAXIMUM SNELHEID VAN 60 KM/UUR OP DE N312 IN DE GEMEENTEN OOST GELRE EN WINTERSWIJK

De provincie Gelderland heeft besloten om op de N312 (Oude Winterswijkseweg - Winterswijkseweg) tussen Lichtenvoorde (gemeente Oost Gelre) en Winterswijk een maximumsnelheid in te stellen van 60 km/uur.

Met het instellen van een maximum snelheid van 60 km/uur op de N312 wil de provincie de verkeersveiligheid op deze weg verbeteren. Ter hoogte van Corle geldt op dit traject al een snelheidslimiet van 60 km/uur.
De N330 is een weg met een toegangbiedende functie. Daarnaast is er ook veel uitwisseling met verkeer uit de directe omgeving, zoals aanliggende percelen, recreatieve routes of andere bestemmingen. Hierbij past een inrichting als erftoegangsweg met een maximumsnelheid van 60 km/uur. Het instellen van 60 km/uur zorgt ervoor dat er minder grote snelheidsverschillen zijn tussen de diverse weggebruikers. Dat beperkt de kans op ongevallen en voor zover zich nog ongevallen voordoen, is de afloop ervan minder ernstig. De maatregel is een uitwerking van de hoofdprincipes van 'Duurzaam Veilig', een landelijk richtlijn op het gebied van verkeersveiligheid.
De provincie Gelderland heeft al de nodige ervaring met de inrichting van wegvakken tot 60 km/uur. Bij een sobere inrichting is een reductie van het aantal ongevallen te verwachten tot 25%.

Ter inzage en bezwaar
In verband met de vakantieperiode zal een kopie van het verkeersbesluit van 13 augustus tot 22 september ter inzage liggen in de bibliotheek van de provincie Gelderland, Huis der Provincie, Markt 11 te Arnhem en in het gemeentehuis van de gemeenten Oost Gelre en Winterswijk. Ook is het besluit te downloaden vanaf de website van de provincie Gelderland
(www.gelderland.nl->aktueel->bekendmakingen).

Belanghebbenden kunnen binnen 6 weken na publicatie van dit besluit een bezwaarschrift indienen. Meer hierover is te vinden in de tekst van het verkeersbesluit.