Warchild


Spetterend optreden Marco Borsato
Marco Borsato zet zich als sinds 1998 actief in als ambassadeur van War Child om het lot van oorlogskinderen te verbeteren. Hij heeft War Child in zijn hart gesloten en doet er alles aan om ons werk onder de aandacht te brengen.

Zo ook op 18 augustus op VTM Live in Gent. Niet alleen gaf hij op dit festival een spetterend optreden. Ook vertelde hij over War Child en het belang van onze hulp aan oorlogskinderen.

Daarnaast was War Child aanwezig met een fototeam en de Peace of Mind Experience, waar iedereen aan mee kon doen om de kracht van muziek te ervaren!


* Bekijk de foto's voor een impressie.

War Child en muziek
Kinderen hebben het recht zich zo goed mogelijk te ontwikkelen. Ook in situaties van crisis en geweld. Gewapende conflicten slaan een samenleving volledig uit elkaar. War Child draagt bij aan een vreedzame toekomst voor kinderen en jongeren die getroffen zijn door gewapende conflicten. Daarbij maakt War Child ook veel gebruik van muziek. Bijvoorbeeld om kinderen van verschillende achtergronden die door de oorlog geen contact meer hebben, weer bij elkaar te brengen. Muziek is daarvoor een goed middel, want muziek is universeel en vaak non-verbaal.

Dirigent zijn
Voor kinderen die een oorlog hebben meegemaakt, kan muziek ook een middel zijn om bepaalde emoties te uiten. Daarnaast kunnen kinderen door muziekactiviteiten zich beter leren concentreren en leren samenwerken, bijvoorbeeld door met verschillende instrumenten een orkest te vormen. Iedereen mag dan een keer dirigent zijn. Door voor de groep te staan, groeit het zelfvertrouwen. En natuurlijk is ook plezier maken, ontspannen en weer even kind zijn, een belangrijk resultaat van muziekactiviteiten.