Politie Noord-Holland-Noord

Verdachte aangehouden na achtervolging

Oudkarspel, 20-08-2007 * Zondagmiddag 19 augustus om 13.00 uur is een 24-jarige man uit IJmuiden aangehouden in een te Velsen Zuid gestolen personenauto van het merk BMW, type X5. De politie kwam de man op het spoor na een melding van een meldkamer van een beveiligingsdienst die de auto via een autovolgsysteem met GPS, op de kaart kon volgen.

De verdachte reed als een dolle ondermeer door de gemeenten Krommenie, Alkmaar, Langedijk en Schagen. Op de S3 ter hoogte van Langedijk reed hij met een snelheid van 220 km/u. De politie had toen al besloten om afstand te nemen teneinde de man niet teveel op te jagen. Bovendien was er een politiehelikopter onderweg om de auto vanuit de lucht te kunnen waarnemen.

Blokkade

Bij Oudkarspel hadden agenten met dienstauto's de weg N504 geblokkeerd. De verdachte reed in die richting. Vlak voordat hij bij de blokkade kwam raakte hij nog twee personenauto's van nietsvermoedende burgers. Hierbij stond lichte schade. Gekomen ter hoogte van de blokkade reed de verdachte er omheen maar kon daarbij een botsing met een lichtmast niet voorkomen. Hierna kon hij worden aangehouden.

De auto bleek eerder in de nacht te zijn gestolen bij een woning aan de Velserbrug in Velsen Zuid. De verdachte is overgedragen aan de politie in Kennemerland en in verband met het verdere onderzoek ingesloten.

Gedupeerden gezocht
De politie Noord-Holland Noord is nog op zoek naar de bestuurders van de twee auto's die onderweg, omstreeks 13.00 uur op de N504 bij Oudkarspel, zijn aangereden. Zij kunnen zich voor de afhandeling van de schade melden bij de politie Alkmaar, telefoon 0900-8844 (lokaal tarief).