Ingezonden persbericht


Driftend door Rotterdam: Chris van der Drift sensationeel

Rotterdam, 20 augustus 2007 - Chris van der Drift zorgde zondag tijdens de ING Bavaria City Racing voor een groot spektakel. De 21-jarige Rotterdammer toonde zijn International Formula Master-bolide aan het massaal toegestroomde publiek. Op diverse plaatsen op het parcours zette Van der Drift zijn handtekening op het asfalt doormiddel van heftige donuts en burn-outs. Dit ging gepaard met grote rookwolken.

In hartje Rotterdam werd voor de derde keer hét autosportspektakel van Nederland gehouden. Naast de Formule 1-sterren verbrandden ook de jonge Nederlandse autosporttalenten, zoals Chris van der Drift, het nodige rubber. De JD Motorsport-piloot zorgde voor grote rookwolken op onder meer de Willemsbrug. Naast de deelname van Chris van der Drift kwamen meer snelle bolides in actie, waaronder het Spyker F1 en ING Renault F1 Team. Plaatsgenoot Robert Doornbos rookte de banden op van zijn Champ Car-auto.

De International Formula Master is een nieuwe eenzitterklasse die racet in het bijprogramma van het FIA Wereldkampioenschap Toerwagens. De bolides beschikken over 250 pk sterke motoren en rijden snellere rondetijden dan de Formule 3. Van der Drift houdt zich stevig staande in deze enorm competitieve serie en scoorde met zijn team JD Motorsport reeds een overwinning en diverse podiumplaatsen.

Chris van der Drift: "Het was ongelooflijk gaaf om met de International Formula Master-bolide door Rotterdam te scheuren. Bijvoorbeeld langs de Coolsingel stonden ontzettend mensen en dat was erg gaaf om te zien. Met mijn donuts heb ik voor een hoop rook en verbrand rubber kunnen zorgen en dat was super om te doen. Ik had nog wel een extra rondje willen doen! Ik wil mijn team JD Motorsport bedanken voor het mogelijk maken van dit spektakel."

Chris wordt dit jaar ondersteund door: Racing Pool, Valvoline, National Meats Ltd, BMW Ekris en Momo.

--