Politie Limburg-Zuid

Datum Maandag 20 augustus 2007

Geleen; Man onder invloed crosst door het groen

Geen wegdek, maar een grasveld en struiken; dat was de route die een 50-jarige man uit Geleen gisteravond nam toen hij vanuit de Chrysantenstraat naar de Portonnekuilstraat in Geleen wilde rijden.

Twee politieagenten die op dat moment in de buurt waren, hoorden een auto met veel motorgeluid wegrijden uit de Chrysantenstraat. De bestuurder van de auto reed met zijn auto over een grasveld en kwam vervolgens dwars door een aantal struiken bij de politieagenten uit. Zij gaven de man direct een stopteken, Al snel werd duidelijk dat de man teveel had gedronken. De man werd aangehouden en voor een ademanalysetest meegenomen naar het politiebureau. Daarbij bleek hij een alcoholpromillage van 2,3 te hebben. Nadat zijn rijbewijs werd ingevorderd, kon de man het politiebureau weer verlaten.

Geleen; Ambulance verplaatst

Zaterdag heeft een 31-jarige man uit Sittard een ambulance verplaatst die volgens hem in de weg stond. Dit gebeurde op de Klijnenlaan in Geleen. De ambulance stond daar op de openbare weg, omdat het ambulancepersoneel medische verzorging moest verlenen aan een slachtoffer van een steekpartij.

De Sittardenaar oordeelde dat de ambulance in de weg stond en nam plaats achter het stuur. Hij verplaatste vervolgens de ambulance over een afstand van ongeveer 20 meter. Een politieagent die op dat moment ook ter plaatse was vanwege de steekpartij, hield de man staande. De man zal een proces-verbaal krijgen voor joyriding.

Voerendaal; Dieven nemen groot aantal autovelgen mee

Bij een bedrijf aan de Valkenburgerweg in Voerendaal hebben dieven afgelopen zaterdag een groot aantal autovelgen ontvreemd. De dieven hadden zich via een hekwerk toegang weten te verschaffen tot het terrein waarop het bedrijf is gevestigd.

Naar schatting zijn in totaal zo'n 80 aluminium velgen gestolen. Enkele velgen lagen in de berm langs de weg, waar de dieven vermoedelijk een voertuig hadden geparkeerd om de velgen te vervoeren. De politie onderzoekt de diefstal.

Meerssen; Man overvallen bij park Meerssen

Zondag is een 26-jarige man uit Meerssen door twee mannen overvallen toen hij even na 21:00 uur van het treinstation in de richting van het centrum van Meerssen liep.

De overvallers sloegen de man meerdere keren in de borststreek en bedreigden hem met een mes. Ze namen zijn beurs en een gereedschapstas mee die de man bij zich droeg. De straatroof vond plaats op de Stationsstraat in Meerssen bij de ingang van het park. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via het telefoonnummer 0900 8844.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616

---- --