Gemeente Gouda


actieplan integraal veiligheidsbeleid 2007 (20-8-2007)

Samen met de veiligheidsmonitor verschijnt jaarlijks het actieplan Integraal Veiligheidsbeleid. In dit plan staan alle initiatieven van de gemeente en haar veiligheidspartners, om de veiligheid in Gouda verder te verbeteren. Hierbij wordt niet alleen meer gekeken naar criminaliteit, maar ook naar leefbaarheid. Het actieplan is nu beschikbaar in een publieksversie: Gouda Veilig: Werk in Uitvoering.

Speerpunt in het nieuwe actieplan is preventie: voorkomen dat jongeren de criminaliteit in gaan door problemen op tijd te signaleren en op te pakken. De aanpak van woninginbraken en -insluipingen en het betrekken van inwoners bij het veiligheidsbeleid blijven belangrijk. Ook wordt gewerkt aan het versterken van de leefbaarheid en de sociale samenhang in de buurten en wijken. Er zal bijvoorbeeld meer worden opgetreden tegen kleine ergernissen als hondenpoep en huisafval. Burgerinitiatieven, zoals de buurtvaderprojecten, krijgen opnieuw ondersteuning.

Burgemeester Wim Cornelis: De gemeente gaat door met het werken aan de veiligheid in Gouda. En met resultaat. Maar nog niet alle doelen zijn gehaald, er blijven aandachtspunten en wensen over voor de komende jaren. Bij de uitvoering zijn veel professionele partners en burgers betrokken. Ik hoop dat dit netwerk zich de komende jaren steeds verder uitbreidt. Want Gouda Veilig dat doen we samen!

De brochure Gouda Veilig: Werk in Uitvoering ligt voor u klaar bij de Stadswinkel Buytenerf of op het Stadskantoor Agnietenstraat. De brochure kunt u ook downloaden op www.gouda.nl/veiligheid.