Ingezonden persbericht


Nederland uit de gratie als vakantiebestemming

Vakantie.Bijlage.nl ziet sterk verminderde interesse in Nederland in juli

Amsterdam, 20 augustus 2007 - Nederland is uit de gratie als vakantieland. Vakantiegangers zoeken sinds juli 2007 op de site Vakantie.Bijlage.nl massaal naar bestemmingen buiten onze landsgrenzen. Het slechte weer heeft hierbij ongetwijfeld een grote rol gespeeld.

Stond Nederland in mei en juni nog op de tweede plaats van favoriete vakantielanden, in juli verdween ons land zelfs uit de top 5. Frankrijk staat nog steeds met stip op één, maar Spanje heeft Nederland in juli van de tweede plaats gestoten. Vakantievierders die niet te ver van huis willen, gaan het liefst naar Duitsland.

De top 5 van meest populaire vakantiebestemmingen in de maanden mei, juni en juli 2007 ziet er als volgt uit: Mei 2007
Juni 2007
Juli 2007

1
Frankrijk

1
Frankrijk

1
Frankrijk

2
Nederland

2
Nederland

2
Spanje

3
Italië
3
Italië
3
Duitsland

4
Spanje
4
Duitsland
4
Italië

5
Duitsland
5
Spanje
5
Portugal

De top 5 is samengesteld op basis van het surfgedrag van bezoekers van Vakantie.Bijlage.nl in de maanden mei, juni en juli 2007. In die maanden bezochten maar liefst 230.000 unieke bezoekers de website. Vakantie.Bijlage.nl is de portal voor vakantieminnend Nederland, met onafhankelijke reisverhalen, foto's, bestemmingsbeoordelingen en de laatste aanbiedingen. Als online magazine biedt Vakantie.Bijlage.nl complete informatie over Europese vakantiebestemmingen. Lezers vinden objectieve, inspirerende en verrassende tips en informatie over bestemmingen met interessante activiteiten voor elk budget. Bovendien kunnen bezoekers van de site Vakantie.Bijlage.nl direct boeken en profiteren van de laatste aanbiedingen.

Over Vakantie.Bijlage.nl
Vakantie.Bijlage.nl is een website in magazinestijl voor personen die een vakantie willen zoeken en boeken binnen Europa. De website is gebaseerd op User-Generated Content. Daardoor biedt de site lezers gegarandeerd een onafhankelijk oordeel over vakantiebestemmingen. Vakantie.Bijlage.nl is een initiatief van Ilse Media Special Concepts. Deze afdeling van Ilse Media ontwikkelt internetconcepten die inspelen op tijdelijke behoeften van consumenten. Voor Vakantie.Bijlage.nl wordt hierbij samengewerkt met de site web-log.nl.

Over Ilse Media
Ilse Media is onderdeel van Sanoma Uitgevers en marktleider onder de online uitgevers. Het Ilse Media-netwerk bestaat uit 96 websites, waarvan Startpagina een van de grootste is van Nederland. Ook NU.nl, ilse.nl en web-log.nl behoren tot de top 20 van Nederlandse internetsites. Daarnaast is Ilse Media in 2005 gestart met een cluster van jeugd- en jongerensites onder de naam newrulez. Ook exploiteert het bedrijf de sites van Sanoma Men's Magazines (SMM) en TVGids.nl, een website van Programmabladen AKN.