Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda (20/08)

BREDA, 20 augustus 2007

Bredase (52) aangehouden na schietincident
BREDA: De politie heeft maandagmorgen rond 01.00 uur een 52-jarige Bredase vrouw aangehouden. Zij wordt ervan verdacht zondagavond in een café aan de Haagweg betrokken te zijn geweest bij een schietincident. Op basis van de eerste verklaringen van getuigen en andere betrokkenen gaat de politie ervanuit dat de verdachte verhaal wilde halen bij een cafébezoekster vanwege een al langer bestaand relationeel conflict. Daarbij is een schot gelost dat per ongeluk een 38-jarige Bredanaar raakte die ook in het café aanwezig was. De man is naar buiten gelopen en heeft zichzelf onder doktersbehandeling kunnen laten stellen. De politie onderzoekt de toedracht van het incident. De verdachte is in verzekering gesteld.

Politie houdt man aan voor vernieling woning en huiselijk geweld ST WILLEBRORD: Een ruzie tussen een man en een vrouw is zondagmiddag uitgelopen in een vernieling. De man had ruzie gekregen met zijn ex-vrouw en mocht de woning niet meer binnen. De man heeft hierop een ruit van de voordeur vernield en is uiteindelijk binnen in de woning aangehouden. Ook had de man zijn ex-vrouw al meerdere malen mishandeld. De vrouw heeft aangifte gedaan. De man is inverzekering gesteld.

Politie houdt tweetal aan voor poging diefstal motor
BREDA: Een getuige heeft zondag aan het begin van de avond de politie gebeld omdat zij had gezien dat er werd geprobeerd een motor van het merk Harley Davidson te stelen. De Harley stond geparkeerd aan de Prinsenkade. De politie stelde direct een onderzoek in waarop het tweetal, een 21-jarige inwoner van Amersfoort en een 46-jarige inwoner van Breda, konden worden aangehouden. Zij zijn inverzekering gesteld.

Vrouw aangehouden na aanrijding onder invloed
BREDA: Bij een eenzijdig ongeval op de Belcrumweg in de nacht van zondag op maandag is niemand gewond geraakt. De 35-jarige bestuurster van de auto, inwoonster van Breda, is aangehouden. De agenten vorderden meteen het rijbewijs in en maakten proces-verbaal tegen de vrouw op. Dat is een standaardprocedure als het alcoholgehalte van de adem van de bestuurder hoger is dan 570 ug/. Bij een Beginnend Bestuurder ligt die grens lager, namelijk al bij 350 ug/l. Daarnaast kreeg zij een rijverbod van zeven uur opgelegd. Haar auto raakte hierbij total-loss.

Politie houdt drietal aan voor vernielingen op het station ETTEN-LEUR: De politie heeft een drietal personen aangehouden voor vernielingen aan fietsen op het Station in Etten-leur. Het drietal is zondagmiddag rond 17.00 uur aangehouden voor vernieling van verschillende fietsen. Het ging dan vooral om het vernielen van lampen, verwijderen van tasjes enz. Een getuige had een en ander zien gebeuren en de politie gebeld. De daders, een 22-jarige inwoner van St. Willebrord en een 14-jarige en een 22-jarige inwoner van Sprundel zijn aangehouden. Het 22-jarige tweetal is met een dagvaarding heengezonden. Gezien de minderjarigheid van de 14-jarige jongen beslist het Jeugdrisico-overleg wat deze jongen voor straf krijgt toegewezen. De politie is op zoek naar mensen die het slachtoffer zijn geworden van dit drietal en verzoekt gedupeerden voor het doen van aangifte kontakt op te nemen met de politie.

Twee verdachte aangehouden voor vernieling bushokje
BREDA: Een getuige belde in de nacht van zondag op maandag de politie met de melding dat het bushokje aan de Heksenwiellaan vernield was door een tweetal personen. De politie heeft direct een onderzoek ingesteld en kon uiteindelijk een tweetal verdachte aanhouden. Het betreft een 14-jarige en een 15-jarige inwoner van Breda. Het tweetal is na verhoor heengezonden nadat de ouders zijn gebeld. Verder onderzoek moet uitwijzen of het tweetal daadwerkelijk betrokken is geweest bij de vernieling.

Politie houdt snelheidscontrole
ETTEN-LEUR: De politie heeft maandagochtend op de Hoevenseweg een snelheidscontrole gehouden. In totaal passeerden 1245 bestuurders de controle waarbij er 15 te hard reden. De toegestane snelheid is daar 80 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 115 km per uur. De overtreders kunnen een bekeuring thuis verwachten.

Auteur: Nicolette Bovenhorst