Gemeente Deurne

20-08-2007
Première film over Platform Mondiale Bewustwording

Het PMB bestaat uit de volgende actieve leden: Wereldwinkel Deurne, Vriendenkring Deurne-Leszno, Vriendenkring Deurne-Batouri, Stichting Jai Hanuman, Stichting Migrantencontact, Huiskamerproject taalhulp migranten en enkele MOV-groepen. MOV staat voor Missie, Ontwikkeling en Vrede. De gemeente Deurne coördineert en faciliteert.

Het PMB zet mensen in Deurne aan het denken over mondiale themas zoals duurzame ontwikkeling en ontwikkelingssamenwerking. De film Over de grenzen heen laat zien welke groepen actief zijn in het platform en wat zij doen. Zo ontstaat een gemêleerd en kleurrijk overzicht van de betrokkenen en de activiteiten die zij uitvoeren. In Deurne, maar ook over grenzen heen.
De film heeft als doel het PMB en haar activiteiten meer bekendheid te geven. Na de vertoning tijdens de informatiemarkt in de bibliotheek zal de film door de diverse leden worden ingezet voor hun eigen voorlichting.

Het is bijzonder dat deze film over Deurnese vrijwilligers is gemaakt dóór Deurnese vrijwilligers. Jacques Moors en Ben Timmers hebben de voorbereidingen en productie voor hun rekening genomen. De digitale film duurt 18 minuten. De gemeente levert een bijdrage in de kosten.