Gemeente Assen


Actueel

Ketellappers rijden mee op afvalwagens

20 augustus 2007

Als helden worden ze ontvangen; de vijf mannen van Uitvoering die maandag 20 augustus op hun rit om huisvuil op te halen vergezeld worden door de Kettellappers.

Rond 9.00 uur hebben alle Ketellappers zich verzameld bij het gebouw aan de Nijverheidsweg 12. De één met stevige werkschoenen, de ander op haar mooist gekleed. Wanneer de vijf huisvuilinzamelvoertuigen aankomen, lopen de Ketellappers hun helden tegemoet. Vandaag is een speciale dag.
Het antwoord op de vraag of ze er zin in hebben, is uiteraard: Ja! En na een kop koffie en een lekkere koek is het dan zover. Per chauffeur gaan er twee Ketellappers, gehuld in veiligheidsvestjes, mee. Nog even poseren voor een groepsfoto en rijden maar! Op naar de wijken in Assen om het huisvuil in te zamelen.

De Ketellappers is een groep verstandelijk gehandicapten die onder begeleiding iedere dag zwerfvuil opruimt op het industrieterrein bij Marsdijk en Loon. In weer en wind struinen de Ketellappers langs de kant van de weg. Als de kar vol is, wordt het zwerfvuil naar het milieupark in Assen gebracht. Gemeente Assen is De Ketellappers en stichting Van Boeijen zeer dankbaar voor het werk dat zij doen en biedt de groep daarom deze dag aan.

Ketellappers