Gemeente Den Haag

Het Haagse Chinatown krijgt bij de toegang twee nieuwe Chinese poorten. Vandaag tekenden (waarnemend) wethouder Peter Smit en de heer Chunze Zhang, algemeen directeur van Shanghai Tai Yuan Property Co. het contract waarmee de bouw van de twee Chinese poorten is bezegeld. Het contract vermeldt de voorwaarden voor de uitwerking van het ontwerp, de materiaalkeuze, de productie van de poorten en het vervoer naar Nederland.

Shanghai Tai Yuan is een Chinees vastgoedbedrijf, vooral bekend door de ontwikkeling en de bouw van een Chinees hotel in Delft. Het ontwerp is uitgewerkt door BAM Utiliteitsbouw en KOW International. Daarbij is ook gekeken hoe de drakenpoorten het beste ingepast kunnen worden in het Haagse Chinatown. De poorten komen in de Wagenstraat.

De poorten worden in China gemaakt en vervolgens in onderdelen naar Nederland getransporteerd. In het najaar van 2008 komen er ambachtslieden over uit China om de poorten in Den Haag weer op te bouwen. De ondertekening van vandaag is een belangrijke concrete stap om de poorten in het Haagse Chinatown te realiseren.