Persberichten 20/08 middag

Regio, 20-08-2007

Katwijk Inbraak in strandpaviljoen In de nacht van zondag 19 op maandag 20 augustus is er ingebroken in een strandpaviljoen. Door het inslaan van een ruit zijn de inbreker(s) vermoedelijk binnen gekomen. Uit het pand werd een geldbedrag weggenomen. Mogelijk dat de inbreker(s) gebruik hebben gemaakt van een auto, vanwege bandensporen. De politie vraagt getuigen zich te melden bij de politie van Katwijk via 0900-8844.

Lisse Portier café grijpt in bij gebruik van cocaïne Een portier van een café aan de Schoolstraat heeft zondag 19 augustus rond 01.35 uur opgetreden tegen een coke gebruikende bezoeker van het café. Hij zag dat een 18 jarige jongen uit Abbenes het in een toilet gebruikte, sprak hem aan en liet hem zijn zakken leeg maken. Daarbij kwam een wikkel met minder dan één gram cocaïne tevoorschijn. De politie werd gewaarschuwd en nam de jongen van de portier over. Hij kreeg een proces-verbaal.

Katwijk Verdachte in brand steken strandstoelen aangehouden De politie heeft zondag 19 augustus rond 01.15 uur op het Noordstraat nabij de Buitensluis een 38 jarige man uit Katwijk aangehouden. Hij had daar bij een strandtent vuur gemaakt en daar drie strandstoelen opgegooid. Een getuige belde de eigenaar van de strandtent en de politie. De verdachte was zo dronken dat verhoor op dat moment niet mogelijk was. Voor de nacht werd hij dan ook ingesloten in een politiecel. In de morgen wist hij zich nog maar weinig meer van het gebeurde te herinneren. Hij heeft toegezegd de eigenaar schadeloos te stellen. De politie maakt proces-verbaal op.

Rijnsburg Mishandeling door meerdere jongens, getuigen gezocht Een 15 jarig meisje uit Rijnsburg is op donderdagavond 16 augustus, rond 22.15 uur, op de Oude Vlietweg door vijf jongens mishandeld. Het meisje stond te wachten voor de seniorenflat De Abdij om naar de feestweek te gaan. Vanuit de richting van de bieb kwamen vijf jongens aanlopen. Zij spraken het meisje aan. Zonder aanleiding pakten zij het meisje beet en sleurden haar de straat richting de bieb in. Vervolgens werd het meisje door de vijf jongens geslagen en geschopt. Telkens als zij probeerde weg te komen, schopten en sloegen zij haar. Uiteindelijk wist zij met een gekneusde voet en schaafwonden weg te komen. De Rijnsburgse heeft zaterdag aangifte gedaan bij de politie.

De politie vraagt getuigen zich te melden bij de politie van Katwijk via 0900-8844. Het meisje heeft aangegeven dat er tijdens de mishandeling mensen langs liepen die eventueel wat kunnen vertellen over de verdachten. Mogelijk dat de vijf jongens eerder zijn opgevallen, getuigen kunnen ook bellen naar Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Voorhout Vernieler buitenspiegel van auto aangehouden De politie heeft zondag 19 augustus rond 00.10 uur op de Herenstraat een 18 jarige jongen uit Sassenheim aangehouden. De jongen fietste langs een daar geparkeerde auto en trapte de buitenspiegel er van af. Omstanders wezen de eigenaar op de verder fietsende jongen. De 27 jarige eigenaar van de auto, een man uit Voorhout, achterhaalde hem en pakte hem beet in afwachting van de gewaarschuwde politie. Deze nam de verdachte over en hoorde hem aan het politiebureau af. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Leiden Aanhouding na beroving van mobiele telefoon De politie heeft een 23 jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van het stelen van een mobiele telefoon. Een 18 jarige Leidenaar deed aangifte nadat op donderdag 16 augustus, rond 04.00 uur, zijn telefoon in een eetzaak aan de Steenstraat uit zijn handen was gegrist. Op basis van het signalement kwam de politie de verdachte op het oog. De verdachte kon zaterdag 18 augustus worden aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gouda Aanhouding voor diefstal van fiets De politie heeft zaterdag 18 augustus rond 15.15 uur een 36 jarige man uit Gouda aangehouden. Hij had op de Nieuwstraat de fiets van een 73 jarige vrouw uit Gouda gestolen. Stadstoezicht zag hoe de verdachte zijn fiets waarmee hij aankwam vastzette aan de fiets van vrouw. Vermoedelijk was dit met een vooropgezet doel omdat in dat slot de fietssleuteltjes nog staken. Even later werd zowel door stadstoezicht als door de politie gezien dat hij zijn fiets weer losmaakte, vervolgens de damesfiets van de vrouw pakte en er op weg reed. De politie greep vervolgens in. De verdachte is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Gouda Politie onderzoekt diefstal uit woning De politie is bezig met een onderzoek naar de diefstal uit een flatwoning aan de Eendrachtsweg. Bij die inbraak werden meerdere goederen als televisies, een stereo en tv-installatie, een videocamera en een kluis gestolen. De inbraak vond plaats in de avond van woensdag 15 augustus of in de nacht naar donderdag 16 augustus. Hoe men is binnengekomen is nog niet helemaal duidelijk. Wel bestaat het vermoeden dat dit is gebeurd via de voordeur. Het onderzoek door de politie is tot nu toe nog zonder resultaat gebleven. Mensen die deze avond of nacht een persoon of personen hebben zien lopen met goederen, worden gevraagd contact op te nemen met de politie in Gouda Oost via 0900-8844.

Gouda Veroorzaker aanrijding aangehouden De politie heeft zaterdag 18 augustus rond 10.20 uur op de Tak van Poortvliekstraat een 29 jarige man uit Gouda aangehouden. Hij was met zijn auto in een bocht van de Colijnstraat tegen een daar geparkeerde auto gereden en vervolgens tegen een tweede geparkeerde auto. De schade was groot. De bestuurder ging er vandoor. Op een platdak van een portiek verborg hij zich voor de zoekende agenten. Een buurtbewoner wees de agenten op zijn schuilplaats. De man bleek gedronken te hebben. De bij hem uitgevoerde ademanalyse gaf als uitslag 470 ug/l. (limiet 220 ug/l.). De politie heeft het rijbewijs van hem ingevorderd en maakt proces-verbaal op.

Waddinxveen/ Boskoop Fietsenkijkdag De politie van Waddinxveen/ Boskoop houdt op zaterdag 1 september 2007 een fietsenkijkdag. Van 10.00 tot 13.00 uur kan men terecht aan het politiebureau in Waddinxveen aan de Limaweg 35 om te kijken of hun verloren fiets daar staat gestald. Op deze locatie staan alle aangetroffen fietsen uit het werkgebied van het team Waddinxveen, waaronder ook Boskoop valt. Personen die net buiten het gebied hun fiets zijn kwijtgeraakt kunnen ook komen kijken. Het is belangrijk dat men kan aantonen dat er aangifte is gedaan van vermissing. De politie vraagt de aangiftes mee te nemen. Het is niet mogelijk om de fietsen die dag te kopen.

Politie Hollands Midden Politie vordert vier rijbewijzen in bij alcoholcontroles De politie heeft het afgelopen weekend het rijbewijs van vier automobilisten ingevorderd. De bestuurders werden bij controles betrapt op het rijden onder invloed. Bij de ademanalyse bliezen ze allemaal boven de limiet van 220 ug/l en boven de invorderingsgrond. Die ligt op 350 ug/l voor een beginnend bestuurder en voor anderen op 570 ug/l. Naast dat de bestuurder hun rijbewijzen hebben moeten inleveren maakt de politie proces-verbaal tegen ze op.

In Noordwijkerhout ging het om een 26 jarige man uit die plaats. Hij werd zaterdag 18 augustus rond 15.40 uur aan de Viaductweg gecontroleerd nadat hij tegen een motoragent was gereden die een kruising beveiligde voor de doortocht van de truckrun en vervolgens achteruit tegen een geparkeerde auto. De man bleek bij zijn ademanalyse te komen tot 1.430 ug/l.

In Noordwijk werd maandag 20 augustus op de Albert Verweystraat een 21 jarige man uit die plaats gecontroleerd. Als beginnend bestuurder kwam hij bij zijn ademanalyse tot 415 ug/l. Het was voor hem niet de eerste keer. Op 7 augustus van 2006 was hij betrapt met 230 ug/l.

In Leiderdorp controleerde de politie op vrijdag 17 augustus rond 20.15 uur op de Achthovenerweg een 46 jarige man uit die plaats. De uitslag van zijn ademanalyse was 640 ug/l.

In Schoonhoven werd zondag 19 augustus rond 03.50 uur op de Lopikersingel een 40 jarige man uit die plaats gecontroleerd. De uitslag van zijn ademanalyse was 700 ug/l.

Wel proces-verbaal geen invordering Verder kregen nog zes bestuurders van motorvoertuigen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Deze automobilisten kwamen boven de limiet van 220 ug/l uit maar bleven onder de invorderingsgrond van 570 ug/l. Het ging hier om de plaatsen Voorhout, Leiden, Ter Aar, Alphen aan den Rijn, Nieuwerkerk aan den IJssel en Gouda.

In het belang van de verkeersveiligheid zal de politie blijven controleren op het gebruik van alcohol in het verkeer.

--- einde berichten ---