Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (20/08)

TILBURG, 20 augustus 2007

Woninginbrekers ingerekend

TILBURG / DORST: De politie arresteerde zondagmiddag 19 augustus drie verdachten naar aanleiding van een woninginbraak. Rond 17.00 uur kwam er een melding binnen van een woninginbraak aan Klein Oosterhout. Om binnen te komen braken de inbrekers een raam en doorzochten vervolgens de vrijstaande woning. De drie daders gingen er vervolgens vandoor in een auto. De buit bestond o.a. uit mobiele telefoons, sieraden en enkele levensmiddelen. Aan de hand van het signalement en de tenaamstelling van het kenteken kon de politie de daders in Tilburg onderscheppen en inrekenen.

Het gaat om:

- 22-jarige vrouw uit Breda

- 23-jarige man uit Tilburg

- 47-jarige man uit Gemonde

Hun vluchtauto is bij de arrestatie in beslag genomen. Ook is de buit terug gevonden bij de verdachten.
De 23-jarige verdachte uit Tilburg staat te boek als veelpleger .Dat houdt in dat hij over een periode van vijf jaar meer dan tien processen verbaal tegen zich zag opmaken, waarvan ten minste één proces-verbaal in de afgelopen anderhalf jaar.

Zonder rijbewijs en onder invloed van speed

TILBURG: De hoge snelheid van een personenauto trok in de nacht van zondag 19 augustus op maandag 20 augustus de aandacht van surveillerende agenten. Zij zagen rond 04.25 een Audi met hoge snelheid over Ringbaan-Zuid rijden. De bestuurder kreeg een stopteken. Het bleek om een 21-jarige vrouw uit Tilburg te gaan. Ze was niet in het bezit van een rijbewijs, de APK was verlopen en de vrouw was onder invloed van harddrugs (speed). Voor al deze feiten is proces-verbaal opgemaakt tegen de vrouw.

Diefstal uit muziekwinkel in Opsporing Verzocht

OISTERWIJK: Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond 21 augustus aandacht aan een diefstal in Oisterwijk. Het misdrijf vond plaats op donderdagmiddag 8 februari 2007, tussen 15.40 en 15.50 uur, in een muziekwinkel aan de Bedrijfsweg. De twee daders gingen er vandoor met een laptop. Van deze personen, een man en een vrouw, zijn beelden gemaakt met beveiligingscamera`s. Aan de kijkers van het televisieprogramma wordt gevraagd of zij het stel wellicht kennen en of zij de politie mogelijk met andere informatie kunnen helpen.

Opsporing Verzocht is te zien op dinsdagavond op Nederland 1, aanvang 21.05 uur.
De herhaling is volgende dag te zien om 13.15 uur op Nederland 2. Het betreft een samenwerking tussen het Openbaar Ministerie, Politie en de AVRO, in het belang van opsporing van en ter voorkoming van criminaliteit.

Politie neemt rijbewijs af van dronken automobilist

TILBURG: Een Tilburgse politieagent betrapte in zijn vrije tijd een automobilist die onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. De motor van de auto draaide en de man was van plan weg te rijden. Hij verkeerde echter stevig onder invloed en werd om die reden tegen gehouden. Dat gebeurde zondagavond 19 augustus rond 22.50 uur. De 42-jarige Tilburger moest hij mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 910 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten vorderden meteen het rijbewijs in maakten proces-verbaal tegen de man op. Dat is een standaardprocedure als het alcoholgehalte van de adem van de bestuurder hoger is dan 570 ug/. Bij een Beginnend Bestuurder ligt die grens lager, namelijk al bij 350 ug/l. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van elf uur opgelegd. Verder heeft de politie een verzoek gedaan aan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen om te onderzoeken of de verdachte nog wel beschikt over de lichamelijke en/of geestelijke geschiktheid, om motorrijtuigen te besturen.

TILBURG: Ook een 38-jarige Tilburger moest zijn rijbewijs inleveren toen hij met een slok op achter het stuur zat. De man werd betrapt op zondag 19 augustus 2007 omstreeks 19.20 uur, aan de Spoorlaan. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 610 ug/l. Goed voor de invordering van het rijbewijs, een proces-verbaal en een rijverbod van zes uur.

87-jarige vrouw slachtoffer van tasjesrover

TILBURG: Een 87-jarige Tilburgse vrouw heeft bij de politie aangifte gedaan van tasjesroof. Het misdrijf werd gepleegd op zondagmiddag 19 augustus. Ze liep rond 17.00 uur op de Vijverlaan. Een jongeman benaderde haar toen ze even onder een boom schuilde voor de regen. Hij vroeg hoe laat het was. Toen de bejaarde vrouw op haar horloge keek, deed hij een greep naar haar tas. Hij trok zo hard, dat de vrouw ten val kwam. Door de val liep ze een pijnlijke rechterschouder en diverse blauwe plekken op haar linkeronderarm.
De politie stelt op de bewuste locatie nog een buurtonderzoek in.

Nepagent opgepakt

TILBURG: Een 28-jarige inwoner van Geertruidenberg is opgepakt omdat hij zich valselijk als politieagent voordeed. Bij de man is een nepwapen in beslag genomen. Zondagmiddag 19 augustus 2007 rond 18.00 uur kreeg de politie melding dat de bewuste man zich in een woning aan het Dovenetelhof bevond. De melder vertrouwde de zaak niet. De man had een vervals politielegitimatiebewijs gemaakt met zijn eigen foto erop en had ook een aantal politieattributen bij zich. In de ouderlijke woning van de verdachte vond de politie een koffer met daarin een nep vuurwapen, dat bedrieglijk echt leek. Dit soort wapens zijn in Nederland verboden op grond van de Wet Wapens en Munitie omdat ze voor bedreiging geschikt zijn.
Bij de verdachte zijn ook spullen aangetroffen (o.a. bankpasjes) die van diefstal afkomstig zijn. Het is niet de eerste keer dat de man zich voordoet als politieagent. De verdachte is in verzekering gesteld voor nader onderzoek.

19 % te snel langs de radar op Ringbaan Oost

TILBURG: Op zondag 19 augustus 2007 hield het Verkeershandhavingsteam van de politie Midden en West Brabant een snelheidscontrole op de Ringbaan-Oost te Tilburg. Dat gebeurde tussen 16.43 uur tot 21.45 uur. In dat tijdsbestek passeerden 3.166 automobilisten de radarapparatuur. In totaal krijgen 601 snelheidsovertreders binnenkort hun bekeuring via het Centraal Justitieel Incasso Bureau thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 134 km/u terwijl op de Ringbaan Noord een maximum snelheid van 50 km/u geldt.

De Ringbaan (noord, zuid, oost en west) is één van de 10 trajecten waar de politie Midden en West-Brabant met intensief toezicht tracht om het aantal letselaanrijdingen terug te dringen. De wegen zijn gelegen binnen de bebouwde kom van Tilburg. In de directe omgeving van deze wegen bevinden zich winkelgebieden, steken voetgangers en fietser kruisingen over en spelen kinderen. De trajecten zijn gekozen op basis van ongevalanalyses en (meet)ervaringen van de politie en de provincie Noord-Brabant. De afgelopen drie jaar vonden op deze meer dan 120 aanrijdingen plaats met (ernstig) letsel. Reden voor het Verkeershandhavingsteam om extra inzet te plegen op dit traject. De politie zal op deze locaties intensief controleren op de vijf speerpunten: helm, gordel, rood licht, alcohol en snelheid. De gemeente Tilburg heeft met het oog op de verkeersveiligheid gekozen voor de plaatsing van flitspalen op diverse wegen. De meeste staan bij kruisingen en de apparatuur registreert niet alleen het rijden door rood, maar meet tegelijkertijd de gereden snelheid.

Auteur: Jeroen Steenmeijer