Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (20/08)

OOSTERHOUT NB, 20 augustus 2007

Twee aanhouden na conflict

OOSTERHOUT: Naar aanleiding van een conflict arresteerde de politie twee mannen uit Oosterhout. Een 42-jarige Oosterhouter wordt verdacht van vernielingen aan een woning aan de Sint Josephstraat. De man bracht op zondagavond 19 augustus 2007, omstreeks 23.30 uur beschadigingen aan op de rolluiken, aan de voordeur en de brievenbus van het huis.
De verdachte zou bedreigd zijn door iemand, want het motief was voor zijn vernielingen.
De bedreiger, een andere 42-jarige Oosterhout, even later ook door de politie aangehouden en ingesloten. Beiden mannen worden verhoord over wat er precies is voorgevallen.

Woninginbrekers ingerekend

DORST / TILBURG: De politie arresteerde zondagmiddag 19 augustus drie verdachten naar aanleiding van een woninginbraak. Rond 17.00 uur kwam er een melding binnen van een woninginbraak aan Klein Oosterhout. Om binnen te komen braken de inbrekers een raam en doorzochten vervolgens de vrijstaande woning. De drie daders gingen er vervolgens vandoor in een auto. De buit bestond o.a. uit mobiele telefoons, sieraden en enkele levensmiddelen. Aan de hand van het signalement en de tenaamstelling van het kenteken kon de politie de daders in Tilburg onderscheppen en inrekenen.
Het gaat om:

- 22-jarige vrouw uit Breda

- 23-jarige man uit Tilburg

- 47-jarige man uit Gemonde
Hun vluchtauto is bij de arrestatie in beslag genomen. Ook is de buit terug gevonden bij de verdachten.
De 23-jarige verdachte uit Tilburg staat te boek als veelpleger .Dat houdt in dat hij over een periode van vijf jaar meer dan tien processen verbaal tegen zich zag opmaken, waarvan ten minste één proces-verbaal in de afgelopen anderhalf jaar.

Nepagent opgepakt

GEERTRUIDENBERG: Een 28-jarige inwoner van Geertruidenberg is opgepakt omdat hij zich valselijk als politieagent voordeed. Bij de man is een nepwapen in beslag genomen. Zondagmiddag 19 augustus 2007 rond 18.00 uur kreeg de politie melding dat de bewuste man zich in een woning aan het Dovenetelhof in Tilburg bevond. De melder vertrouwde de zaak niet. De man had een vervals politielegitimatiebewijs gemaakt met zijn eigen foto erop en had ook een aantal politieattributen bij zich. In de ouderlijke woning van de verdachte vond de politie een koffer met daarin een nep vuurwapen, dat bedrieglijk echt leek. Dit soort wapens zijn in Nederland verboden op grond van de Wet Wapens en Munitie omdat ze voor bedreiging geschikt zijn. Bij de verdachte zijn ook spullen aangetroffen (o.a. bankpasjes) die van diefstal afkomstig zijn. Het is niet de eerste keer dat de man zich voordoet als politieagent. De verdachte is in verzekering gesteld voor nader onderzoek.

Auteur: Jeroen Steenmeijer