VAPRO


Nieuw ESF-aanvraagtijdvak 2007

Van 1 oktober tot en met 31 oktober aanstaande is het tweede aanvraagtijdvak in 2007 voor het indienen van ESF subsidieaanvragen opengesteld door het Agentschap SZW. ESF-projecten mogen starten vanaf
1 november 2007 of dienen binnen 8 maanden nadat een subsidieaanvraag is ingediend te starten en betreffen maximaal één kalenderjaar.

Aanvraagtijdvak OVP
Vanaf 1 september kunt u via OVP een ESF-aanvraag indienen voor uw scholingsprojecten. Gezien de door het Agentschap SZW gestelde deadline van 31 oktober 2007 voor het indienen van subsidieaanvragen en de door OVP uit te voeren beoordeling van subsidieaanvragen, is OVP voornemens 15 oktober 2007 als uiterlijke datum aan te houden voor het indienen van subsidieaanvragen bij OVP. Zoals u wellicht zult weten is binnen ESF 2007 2013 sprake van prioritering van subsidieaanvragen op basis van door het Agentschap SZW gestelde criteria. Betreffende criteria, wegingsfactoren en scoreberekening zijn toegelicht in artikel 2.4.3 en Bijlage 2 van de Subsidieregeling ESF 2007-2013 te vinden op de website van OVP en het Agentschap SZW. Indien scoretoekenning ertoe leidt dat subsidieaanvragen een gelijke score hebben behaald op de in de Subsidieregeling ESF 2007-2013 genoemde criteria worden de subsidieaanvragen in rangorde geplaatst op volgorde van tijdstip van binnenkomst van de volledige subsidieaanvraag bij het Agentschap SZW. Het belang van een zo vroeg mogelijk ingediende subsidieaanvraag is met het oog op het bereiken van het voor het betreffende kalenderjaar door de minister vastgestelde maximaal beschikbare bedrag dan ook groot. Dit belang bleek ook uit de uiteindelijke honorering van subsidieaanvragen die in het voorgaande aanvraagtijdvak (maart 2007) zijn ingediend.

Subsidieaanvragen ingediend vóór 24 september aanstaande Gezien het belang van een zo vroeg mogelijke indiening van subsidieaanvragen bij het Agentschap SZW streeft OVP er naar om, ondanks haar openstelling van het aanvraagtijdvak tot 15 oktober aanstaande, subsidieaanvragen die vóór 24 september aanstaande bij OVP zijn ingediend, en door haar goedgekeurd zijn na beoordeling op volledigheid en inhoud, op 1 oktober aanstaande in te dienen bij het Agentschap SZW. Subsidieaanvragen die vanaf 24 september tot en met 15 oktober worden ingediend bij OVP zullen op volgorde van binnenkomst worden beoordeeld op volledigheid en inhoud en na goedkeuring door OVP worden ingediend bij het Agentschap SZW.

OVP streeft ernaar alle voor uw subsidieaanvraag benodigde documenten uiterlijk 24 augustus aanstaande beschikbaar te hebben op deze website.

Wij raden u aan in de komende periode regelmatig deze website te bezoeken voor nieuws over het nieuwe ESF-programma.

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met één van onze subsidieadviseurs op telefoonnummer 070 301 10 87 of subsidies@vapro-ovp.com.