Gemeente Binnenmaas

Column burgemeester in het Algemeen Dagblad

Burgemeester Borgdorff schrijft in het Algemeen Dagblad (Hoeksche Waard Dichtbij) elke dag een column over zijn bezigheden in de eerste week van zijn bestaan als nieuwe burgemeester van de gemeente Binnenmaas. Hieronder de aflevering van maandag 20 augustus.

Een mooie start
agenda
Op 15 augustus ben ik door de Commissaris van de Koningin, J. Franssen, beëdigd. Een mooie en prachtige start van mijn functie als burgemeester van de gemeente Binnenmaas.

Toen ik op 16 augustus voor mijn eerste werkdag naar Maasdam reed, besefte ik het me nogmaals: wat een prachtig gebied. Het waaide wat en de in de zon oplichtende wolkpartijen lagen voor me. Op die donderdag ben ik ontvangen op het gemeentehuis door alle ambtenaren en heb daar wat over mijzelf verteld. Het enthousiasme was groot en ik trof mensen aan die er allemaal iets moois van willen maken: een beeld naar mijn hart.

Ik maakte ook nader kennis met de leden van het college. Natuurlijk waren ze al in Bodegraven geweest om me te feliciteren, maar dit was de eerste echte ontmoeting. Verder contact gehad met Mark Tobeas (griffier) en Carlo Post (gemeentesecretaris). Ook zij zijn nieuw in Binnenmaas. Een mooie kans om er samen een dreamteam van te maken.

De gemeenteraad zocht een échte bruggenbouwer als nieuwe burgemeester: verbindingen leggen zoals je die ook in het landschap van de Hoeksche Waard kunt zien.

gemeentehuis
Sportlaan 22
3299 XG Maasdam

postadres
Postbus 5455
3299 ZH Maasdam

telefoon
078 - 676 44 33

fax
078 - 676 19 58

e-mail
gemeente@binnenmaas.nl