Politie Flevoland

Politie Flevoland blikt tevreden terug op Lowlands 2007

Biddinghuizen, 20-08-2007 o Tijdens het drukbezochte Lowlands festival dat op donderdag 16 augustus begon heeft de politie 114 aanhoudingen verricht, voor relatief kleine drugsvergrijpen en diefstal. Door goede samenwerking met de security en controle zijn er meer mensen aangehouden dan in voorgaande jaren. Het festival met 55.000 bezoekers is rustig verlopen zonder openbare orde problemen. Politie Flevoland spreekt van een geslaagd evenement.

Als je ziet hoe weinig incidenten er zijn met bijna 60.000 mensen in één weekend bij elkaar en daarbij de gevaren van veel drank en drugs, dan kun je zeggen dat er sprake is van een prima organisatie. En als het evenement goed verloopt, dan hebben wij als politie daar ook veel plezier van", aldus een woordvoerder van het korps.

Het grootste deel van de aanhoudingen werd gedaan voor het bezit van kleine hoeveelheden drugs. Er waren slechts een paar uitschieters van tientallen pillen. Een enkeling werd aangehouden voor illegale kaartverkoop of diefstal. Door de aanwezigheid van het Openbaar Ministerie op het terrein, zijn de verdachten in de meeste gevallen een transactie of werkstraf aangeboden. De werkstraf dient de aangehouden bezoeker in zijn woonplaats binnen een bepaalde termijn te vervullen. Gebeurt dit niet, dan volgt er alsnog een dagvaarding.