Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten maandag 20 augustus 2007

Zaanstreek-Waterland, 20-08-2007 o Met onder meer: man met honkbalknuppel, vernielers in school en hoogwerker valt om

Man met honkbalknuppel

Wormerveer, zondag 19 augustus 2007, 16:44 uur.

De politie heeft een 45-jarige bewoner van de Zaanweg aangehouden. Agenten reageerden op een melding dat er overlast was en troffen de man terwijl hij met een honkbalknuppel bij iemand voor de deur stond te dreigen. Wegens het dragen van een wapen op de openbare weg en bedreiging werd de man aangehouden en ingesloten. Omdat de man zich eerder al vreemd had gedragen werd een arts geraadpleegd. De verdachte werd in verzekering gesteld.

Slangetjes

Zaandam.

Naar aanleiding van het aantreffen van twee jonge gifslangetjes op de Parkstraat werden vrijdag in totaal 48 dieren door de politie weggehaald. Omdat niet kan worden uitgesloten dat één of enkele jonge diertjes nog ergens rondkruipen wordt door specialisten op woensdag nog een keer grondig gezocht in en om het pand. Bij aantreffen kan worden gebeld met de politie via 0900-8844.

Hardrijder moet rijbewijs inleveren

Assendelft, 18 aug, 18.45-21:35 uur

Tijdens een snelheidscontrole op de Zaandammerweg werden zaterdagavond hoge snelheden gemeten. Eén bestuurder, een 27-jarige man uit Assendelft, moest zijn rijbewijs inleveren omdat hij twee keer zo hard reed als toegestaan. De man haalde een snelheid van 120 km per uur. Behalve op snelheid werd op de Zaandammerweg ook op rijden onder invloed gecontroleerd. Bij in totaal 111 bestuurders werd een blaastest afgenomen en niemand had teveel gedronken.

Drankrijders moeten rijbewijs inleveren

Zaanstad, 18/19 aug

Afgelopen weekeinde hebben agenten tijdens verschillende
alcoholcontroles vier drankrijders aangehouden.

Het meest gedronken had een 58-jarige man uit Zaandam. De man had een alcoholgehalte van 1,8 en moest zijn rijbewijs inleveren. De bestuurder werd zondag rond middernacht op de Peperstraat in Zaandam aangehouden.

Op de Galjoenstraat in Zaandam werd in dezelfde nacht een 30-jarige Zaandammer aangehouden die behalve onder invloed ook onverzekerd reed. Tevens bleek dat de man nog een aantal boetes van in totaal 1120 euro op zijn naam had staan.

Een 46-jarige man uit Zaandam werd zaterdagavond op de Provincialeweg in zijn woonplaats aangehouden. Agenten hadden de man aan de kant gezet en bekeurd omdat hij te hard reed. Vervolgens bleek hij ook nog eens teveel gedronken te hebben. De man bleek jaren geleden al vier keer eerder te zijn aangehouden wegens het rijden onder invloed. Tegen de Zaandammer is proces-verbaal opgemaakt.

Ten slotte liep in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Ned Benedictweg in Wormerveer een 19-jarige bestuurder uit Wormer tegen de lamp. De (beginnende) bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.

Onder invloed en veel te hard

Volendam,19 augustus, 03;20 uur

Op de Julianaweg heeft de politie zondagochtend het rijbewijs ingevorderd van een 31-jarige automobilist uit Edam omdat hij 50 km per uur te hard reed. Bovendien had de man te diep in het glaasje gekeken. Ook hiervoor werd proces-verbaal opgemaakt.

Op de Waterlandlaan in Purmerend werd in de nacht van zaterdag op zondag een 45-jarige drankrijder uit Zaandam aangehouden. De man kreeg een rijverbod van vijf uren en een proces-verbaal.

Drankrijder

Beets, 19 aug, 04:30 uur

Op de A7 hebben agenten zondagochtend vroeg het rijbewijs ingevorderd van een 20-jarige man uit Purmerend. De man zat met een flinke slok op (1,1) achter het stuur van zijn auto die, wegens pech, op de vluchtstrook geparkeerd stond. De Pumerender was vorig jaar ook al eens aangehouden wegens het rijden onder invloed.

Verdachte mannen in jachthaven

Monneckendam, zondag 19 augustus 2007, 20:49 uur.

De politie heeft twee mannen van 24 en 25 jaar oud uit Haarlem en een 21-jarige man uit Bloemendaal aangehouden die zich toegang hadden verschaft tot een jachthaven. Volgens een getuige waren de mannen over het hek geklommen om op het terrein te komen. De mannen hadden opmerkelijk veel belangstelling voor duurdere boten en konden na staandehouding geen kloppende verklaring geven voor hun aanwezigheid. Op last van de officier van justitie werd het drietal ingesloten en hun auto in beslag genomen.

Inbreker bekent

Zaandam, zondag 19 augustus 2007.

De 27-jarige verdachte van poging tot inbraak die zaterdagochtend rond half drie op de Schepenlaan door de bewoner werd overlopen en door agenten op de Peperstraat werd aangehouden heeft de inbraakpoging toegegeven. Ook gaf hij toe dat hij op donderdag uit dezelfde woning een beeldscherm en sieraden had weggenomen. De gestolen goederen werden niet meer aangetroffen in de woning van de verdachte. In verband met mogelijke medeplichtigheid werd zondag een 36-jarige man uit Wormerveer aangehouden. De 27-jarige Zaandammer staat bekend als veelpleger. Justitie bepaalt of hij in aanmerking komt voor een speciale regeling waarbij hij mogelijk twee jaar de gevangenis in moet.

Vernielers in school

Purmerend, zondag 19 augustus 2007, 19:06 uur.

De politie heeft twee 15-jarige jongens uit Purmerend overgenomen van een getuige die ze had aangehouden als verdachten van vernielingen in een school aan het Karekietpark. Maandag werd een leeftijdgenote aangehouden die wordt verdacht van medeplichtigheid aan de vernielingen. Via een raam op de eerste verdieping en een regenpijp vluchtte het drietal de school uit waarna de getuige de twee jongens kon aanhouden. Het meisje ging er vandoor. In de school werd een enorme rommel aangetroffen. Er waren kasten leeg getrokken, voorwerpen met verf, afwasmiddel, terpentine en limonadesiroop besmeurd. De inhoud van kasten was over de vloer verspreid en vernield. Planten waren uit de potten getrokken en op de grond gegooid. De daders zijn vermoedelijk binnengekomen door een vernielde ruit van een toegangsdeur. Proces-verbaal van vernieling wordt opgemaakt. De school gaat de schade inventariseren en vermoedelijk verhalen op de verdachten.

Hoogwerker valt om

Zaandam, maandag 20 augustus 2007, 10:19 uur.

Op de Nicolaasstraat is een hoogwerker omgevallen. In het bakje bevond zich een 31-jarige man uit Zaandijk die een lamp aan het verwisselen was op een hoogte van circa negen meter. Tijdens het manoeuvreren met het apparaat viel het om en kwam de man ten val. Het traumateam kwam per helikopter ter plaatse en na stabilisatie werd het slachtoffer met vermoedelijk rugletsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De arbeidsinspectie werd in kennis gesteld.

Laatst gewijzigd 20-08-2007 16:36 | © Politie Zaanstreek-Waterland |