Politieberichten Maandag

's-Hertogenbosch, 20-08-2007

Verdachten van auto-inbraak aangehouden

s-Hertogenbosch Zondagavond zijn aan de Parellelweg in s-Hertogenbosch een 40 jarige inwoonster van s-Hertogenbosch en een 24 jarige inwoner van s-Hertogenbosch aangehouden. Zij worden er van verdacht die avond te hebben ingebroken in een aan genoemde weg geparkeerd staande personenauto. Beiden zijn ingesloten.

Bedreiging

s-Hertogenbosch De politie heeft zondagavond in de Sint Maartenstraat in s-Hertogenbosch een 52 jarige inwoner van Warnsveld aangehouden. Hij wordt er van verdacht een 50 jarig familielid uit s-Hertogenbosch met de dood te hebben bedreigd. De verdachte is ingesloten.

Politie houdt verdacht van openlijke geweldpleging aan

s-Hertogenbosch Zondagavond is aan de Burg Godschalxstraat een 18 jarige inwoner van

s-Hertogenbosch aangehouden. Hij wordt er van verdacht, met nog twee andere nog onbekend zijnde personen, betrokken te zijn geweest bij een openlijke geweldpleging waarbij een 16 jarige jongen uit s-Hertogenbosch een kopstoot kreeg en geslagen en geschopt werd en waarbij een 15 jarige jongen uit s-Hertogenbosch met een vlindermes is bedreigd.

Bij de vechtpartij is schade toegebracht aan een geparkeerde auto.

De politie onderzoekt de zaak.

Man rijdt zonder rijbewijs en geeft valse naam op

s-Hertogenbosch Een 19-jarige Bosschenaar is zondagavond door de politie aangehouden, omdat hij reed zonder rijbewijs en zich niet kon legitimeren. De man viel op door zijn rijgedrag in de St. Jorisstraat, waarna agenten hem aan een controle onderwierpen. Omdat hij als bestuurder geen rijbewijs of ander legitimatiebewijs kon overleggen werd hij aangehouden. Op het politiebureau bleek al snel dat hij een valse naam had opgegeven en hij in het geheel niet in het bezit was van een rijbewijs. Ook bleek hij nog een gevangenisstraf van 10 dagen te moeten uitzitten. De man werd ingesloten en wordt beboet voor zijn overtredingen. Ook is zijn auto in beslag genomen.

Politie houdt man aan voor openstaande straf

s-Hertogenbosch In verband met een openstaande gevangenisstraf van 77 dagen, heeft de politie zondagavond een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden in een woning aan de Oeterselaan. Hij had zich verschanst onder een bed om zich aan zijn aanhouding te ontrekken.

Belediging

Boxtel Zondagavond werd de politie ter assistentie geroepen bij een dreigend conflict aan de Markt in Boxtel. Een 51 jarige inwoner van Boxtel beledigde een van de ter plaatse gekomen politiemedewerkers en werd aangehouden. Nadat tegen hem proces-verbaal is opgemaakt is de man weer in vrijheid gesteld.

Man aangehouden voor mishandeling ex-vriendin

Boxtel/Den Dungen De politie heeft zondagavond een 53-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn ex-vriendin. De mishandeling zou die middag gebeurd zijn bij een sportcomplex aan de Molenwijk. De vrouw, een 50-jarige inwoonster van Den Dungen, liep daarbij een gebroken vinger op. De man werd aangehouden in de directe omgeving van de woning van de vrouw, waar hij zich later ophield. Door de vrouw zijn in het verleden meerdere aangiftes gedaan tegen de man, omdat hij haar zou stalken. De man was in verband daarmee vorige week nog aangehouden geweest. Hij is inmiddels in verzekering gesteld.

Dronken man aangehouden voor vernieling

Schijndel De politie heeft zondagavond een 37-jarige man uit Vught aangehouden omdat hij van een woning aan de Tredmolen in Schijndel de voordeur had vernield. De 39-jarige bewoner van dat huis werd in zijn slaap gestoord door gebonk op de deur en het roepen van de man.

Toen hij polshoogte ging nemen hoorde hij glasgerinkel en zag dat van de voordeur een ruit was vernield. De bewoner kent de Vughtenaar niet en vermoedelijk heeft deze man onder invloed van alcohol aan de deur van de verkeerde woning staan kloppen. De man werd ingesloten.

Vrouw aangehouden voor zware mishandeling vriend

Schijndel Een 44-jarige vrouw uit Schijndel is zondagavond op een camping aan de Vijverweg aangehouden in verband met de mishandeling van haar eveneens 44-jarige vriend. Het stel had om nog onbekende redenen ruzie gekregen, waarbij de vrouw de arm van de man met wodka had overgoten en had aangestoken. De man werd met ernstige brandwonden opgenomen in een ziekenhuis. De vrouw is na haar aanhouding ingesloten en de politie zal een uitgebreid onderzoek instellen naar de precieze toedracht.

Verdachten van diefstal aangehouden

Schaijk In de nacht van zondag op maandag kreeg de politie de melding dat er enkele personen met een bestelauto op het opslagterrein van de gemeente aan t Oliemeulen bezig waren met het laden of lossen van goederen. Kort daarna troffen agenten de auto rijdend aan op genoemde weg. Zij zagen dat een van de inzittenden uit de auto sprong en weg vluchtte. Twee anderen, een 34 jarige inwoner van s-Hertogenbosch en een 23 jarige inwoner van Schaijk zijn aangehouden. De bestelauto met daarop een snijbranderinstallatie en twee gasflessen is in beslag genomen. De politie onderzoekt de herkomst van de lading.

Verdachten van diefstal frisdrank aangehouden

Oss In de nacht van zondag op maandag zijn aan de Terwaenen twee inwoners van Berghem, 17 en 16 jaar en een 17 jarige inwoner van Oss aangehouden. Het drietal wordt er van verdacht bij een buitentap aan de Terwaenen een fles met frisdrank te hebben weggenomen.

Tegen het trio is proces-verbaal opgemaakt.