Ingezonden persbericht


Haags Zwingfestival ontwikkelt zich tot ongekend meezingfestijn

Ruim 1000 bezoekers wisten gisteren (zondag 19 augustus) de weg naar het Openluchttheater Zuiderpark te vinden om getuige te zijn van het Haags Zwingfestival. En deze bezoekers maakten er samen met de ruim 100 artiesten op het podium een ongekend meezingfeest van.

Absolute trekker van het vierde Zwingfestival was Koos Alberts, die om half vijf het evenement afsloot. Maar zijn fans én de velen die gewoon waren gekomen om lekker een middagje mee te zingen, verdrongen zich al ruim voor aanvang voor de poorten van het Openluchttheater. In een bijna vijf uur durend, nonstop programma kregen zij in hoog tempo een grote variëteit aan artiesten en genres gepresenteerd, van levenslied tot operette, van popklassiekers tot meestampers.

De sfeer zat er al vanaf de eerste minuut in, nadat wethouder Rabin Baldewsingh (Burgerschap, Deconcentratie, Leefbaarheid en Media), die het festival samen met Gerard van den IJssel presenteerde, luidkeels zingend het podium oprende. Hij hoefde maar drie regels van 'Ik krijg een heel apart gevoel van binnen' te zingen, waarna het publiek de rest van het lied voor haar rekening nam. Warmzingen was dus niet echt meer nodig, maar desondanks smeerde Zwingmaster Frans de Leef samen met zijn gelegenheidspianist Hans Steijger toch maar nog eens extra de kelen. Kelen die vervolgens in een wervelende vaart overuren maakten bij optredens van Sjors & Co, Residentie Operette ODES, Rein Mercha, inburgeraarskoor Haagse Nieuwe, Doe Maar (alsof), Hilly Ong Alok, Dennis Wijmer om uiteindelijk als laatste bij Koos Alberts het festival in polonaise te besluiten.

Een uitgebreid verslag met foto's van het Haags Zwingfestival is vanaf morgen te vinden op de website www.stichtingruijs.nl.

Het Haags Zwingfestival is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Den Haag, Fonds 1818, Lumenz Talentontwikkeling en de Hommerson Foundation met dank aan het Openluchttheater Zuiderpark, Weekkrant de Posthoorn en Den Haag FM.

Bijgaande foto (leden van Residentie Operette ODES) mag rechtenvrij gebruikt worden mits met naamsvermelding van de fotograaf: Ron van Varik.

R.G. Ruijs Stichting
Nutshuis / Riviervismarkt 5
Postbus 16685, 2500 BR Den Haag
tel: (070) 360 4354
mob: 06-5189 7233
mail: info@stichtingruijs.nl


---- --