Skatebond Nederland



Persbericht Skatebond Nederland


www.skatebond.nl


Nederland doet goed mee op WK skeeleren in Colombia


Met opnieuw twee zevende plaatsen doet Nederland goed mee in het mondiale geweld op het WK skeeleren. Elma de Vries (Haule) eindigde als zevende op de 1000 meter op de piste, gewonnen door de Nieuw-Zeelandse Nicole Begg. Sjoerd Huisman (Andijk) behaalde dezelfde klassering in de 15 km afvalkoers, twee plaatsen beter dan een dag tevoren op de 10 km punten/afvalkoers. Hier won de onbekende Koreaan You Jong Nam, gevolgd door Jorge Cifuentes (Colombia) en Joey Mantia (VS).


Aan het WK in het Colombiaanse Cali doen vijftig landen mee van vijf continenten. Tot de sterkste landen behoren gastland Colombia, de Verenigde Staten, Zuid-Korea, Chinees Taipeh en Italië. In Colombia is skeeleren na voetbal de populairste sport. De wedstrijden trekken dagelijks duizenden fanatieke toeschouwers. Het WK duurt nog tot en met 25 augustus.


Elma de Vries, Europees kampioene op de 1000 m piste, toonde zich teleurgesteld over de zevende plaats. ,,Ik ging van kop af, omdat mijn versnelling toch even minder is. Maar toen die Duitse, Kaluzni, door een gaatje in de binnenbaan dook en ik twee duwtjes van achter kreeg was het gedaan. De voorbereiding was goed. Met Michel Mulder heb ik vlak voor de wedstrijd nog enige sprintjes getrokken. Maar die anderen zitten natuurlijk niet voor niets in de finale. Stuk voor stuk toppers."


Eerder dit toernooi behaalde sprinter Ronald Mulder (Zwolle) al de zevende plaats op de 300 meter, waar de onderlinge verschillen klein waren. Mulder was in het ijzersterke veld de derde Europeaan in 25,569. De Amerikaan Joey Mantia won in 24,756.
Sjoerd Huisman werd eerder negende in de 10 km punten/afvalkoers.


Junior Koen Verweij (Alkmaar) kwam op de 15 km afvalkoers na 22 van de 75 ronden ten val. Zo op het oog had die tuimeling geen ernstige gevolgen. De sprinters Michel en Ronald Mulder herstellen goed van hun lichte liesblessures en starten vandaag op de 500 meter.


Bondscoach Desly Hill is tevreden tot nu toe. "De ploeg is goed, ze doen goed mee." Aan het WK doen vijftig landen mee.




Skatebond Nederland