Gemeente Arnhem

Arnhem Centraal
Bouw kantoor op busterminal gestart (20-08-07)
De gemeente Arnhem zet vandaag, maandag 20 augustus, een volgende stap in de realisatie van het project Arnhem Centraal. Vandaag starten de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van een kantoorgebouw op de huidige autobusterminal aan de Utrechtsestraat.

De gemeente Arnhem werkt samen met haar partners Prorail en NS aan een omvangrijke metamorfose van het stationsgebied. Er staat niet alleen de bouw van een nieuw treinstation op de agenda, ook moeten er in het gebied woningen, winkels, horecavoorzieningen en kantoren verrijzen.

De werkzaamheden die maandag 20 augustus starten zijn ter voorbereiding op de daadwerkelijke nieuwbouw. Een week later wordt begonnen met de opbouw van een bouwkraan. Deze kraan komt bovenop de busterminal te staan. In de week van 3 september is de stort van enkele wanden gepland. Uiteindelijk start in week van 1 oktober de bouw van de staalconstructies, dan zijn de werkzaamheden in volle gang. De bouwwerkzaamheden moeten eind 2008 voltooid zijn; de oplevering van de nieuwbouw is gepland in december 2008.