Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Driebergen, 20 augustus 2007

Sharon Gesthuizen (SP) loopt succesvolle stage bij Billy Bird Hemelrijk

Ook SP tegen mogelijke verhoging Btw-tarief attracties

SP Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen heeft afgelopen vrijdag succesvol een stage doorlopen op Billy Bird Park Hemelrijk. De stage was georganiseerd in het kader van het project "Stage in de vrije tijd(sector)" van brancheorganisatie RECRON. De vereniging voor recreatieondernemers organiseerde de stage om politici in de praktijk kennis te laten maken met de heikele punten in wet- en regelgeving. Al eerder liep PVV Tweede Kamerlid Dion Graus stage in Walibi World.

Sharon Gesthuizen hielp bij verschillende attracties in Hemelrijk. Het Volkelse park ging, toen ze werden benaderd door RECRON, meteen in op het verzoek om op te treden als gastheer. Directeur Ton Derks leek het een uitgelezen kans om een politicus kennis te laten maken met zijn sector en de zaken die er spelen. Eén van de onderwerpen die werd besproken was de mogelijke verhoging van het btw-tarief voor attracties. Het SP-kamerlid gaf aan groot tegenstander te zijn van de verhoging. In de kamer is een meerderheid tegen het plan, omdat ook coalitiepartij CDA aangegeven heeft tegen te zijn. Sharon Gesthuizen gaf aan het CDA aan haar belofte te zullen houden.

In de terugblik aan het einde van de dag werd met tevredenheid teruggekeken door de deelnemers. RECRON zal in de toekomst vaker programma's voor kamerleden en andere geïnteresseerden in de recreatieve branche ontwikkelen.

RECRON, de Vereniging van Recreatieondernemers Nederland, streeft naar een optimaal ondernemersklimaat in de recreatiebranche en behartigt de collectieve en individuele belangen van de leden. De brancheorganisatie vertegenwoordigt bijna 1.800 recreatiebedrijven. Hieronder vallen kampeerbedrijven, bungalowparken, groepsaccommodaties, dagattracties, buitensportbedrijven, zwembaden en sauna's.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht