Gemeente Tilburg

20 augustus 2007

T-Parade groot succes

Verbroederingsfeest pur sang

Met 1100 deelnemers, 40.000 bezoekers, veel enthousiaste reacties en een stralende zon kreeg het eerste zomer carnavalsfeest gisteren in Tilburg haar doop. Om klokslag 12.00 uur trok vanaf de St. Josephstraat, de veelgenoemde T-Parade door de binnenstad om om precies drie minuten over drie bij het Willemsplein te eindigen. Op kop van de stoet gingen de miss T en mister T in de prinsenwagen, gevolgd door een bonte stoet wagens en afgewisseld met kleurige loopgroepen.

Met maar liefst 1100 deelnemers (200 meer dan bij de regulier carnavalsoptocht in de winter) geen druppel regen en om en nabij de 40.000 toeschouwers spreken de organistoren van een succes. "Voor ons is dit een grandioze aftrap van ons lustrumjaar, 4x11" aldus Jean-Pierre van der Meijs van de Tilburgse Carnavalsstichting. "En zeker zo sfeervol." Op het Willemsplein vond onder aanvoering van burgemeester Ruud Vreeman na afloop van de T-Parade de prijsuitreiking plaats. Winnaar bij de loopgroepen werden de Tilburgse huisvrouwen. Winnaar bij de praalwagens werd de wagen van de Tunnelplekkers en Viva Venezuela. "In ons jubileumjaar hebben we met de T-Parade een geweldig evenement in de stad neergezet. De kracht van cultuur kwam in alle onderdelen tot uitdrukking, " aldus Jan Drissen van Mundial Productions.

Na afloop van de parade genoten deelnemers en bezoekers nog tot 21.00 uur van de optredens die op de zes podia door de stad gegeven werden. Vooral het Willemsplein en de Stadhuisstraat trokken veel bezoekers. "Voor 1 januari 2008 hoop ik meer duidelijkheid over het vervolg van de T-Parade en dit zomers carnavalsfeest te kunnen geven, " aldus Jan Hamming, " Maar eerst ga ik uitgebreid met alle betrokken partijen praten hoe zij alles ervaren hebben en of zij verder willen."

Voor meer informatie
Marlies van Brunschot, Bestuurswoordvoering, telefoon 013-542 9705


---- --