TDM doet belangrijke overname in Nederland


SLTN wordt onderdeel van Europa's snelst groeiende ICT powerhouse

NAARDEN-ALMERE, 20070821 -- TDM Holdings N.V. en SLTN GROUP maken bekend dat ze tot een definitieve overeenkomst zijn gekomen voor de overname van de System Integration activiteiten van SLTN GROUP door TDM, nader te noemen SLTN. SLTN past uitstekend in de buy & build strategie van TDM en met deze overname versterkt TDM haar positie als ICT sytem integrator in de Benelux. "Samen kunnen we onze doelstellingen op het gebied van kwaliteit, continuïteit en winstgevende groei waarmaken", aldus Terence Bruyn oprichter en CEO van TDM.

De keuze voor een kwalitatieve speler als SLTN is zeer logisch, zeker in een sterk gefragmenteerde markt als die in Nederland. Met deze toevoeging aan haar huidige operaties versterkt TDM haar concurrentiepositie tot marktleider op haar vakgebied in Nederland. Tevens sluit deze overname uitstekend aan op de doelstelling van TDM om in Europa een top drie positie als ICT enterprise system integrator te willen vervullen.

SLTN is een professionele ICT organisatie die zich richt op het verlenen van ICT diensten en het leveren van hoogwaardige ICT apparatuur aan de zakelijke markt. Voor SLTN betekent deze overname dat zij onderdeel wordt van een grote pan-Europese system integrator. Haar klanten krijgen toegang tot een Europees netwerk van kennis en ervaring en kunnen op deze manier integraal bediend worden in meerdere landen. Door deze overname kan SLTN haar klanten optimaal de mogelijkheden aanbieden met betrekking tot consulting & services, hosting oplossingen, managed services en support oplossingen op het gebied van ICT infrastructuren.

Voor de TDM organisatie en haar huidige drie divisies in Nederland, te weten: becom, Inforsacom en InDemand, resulteert deze overname in de volgende veranderingen. De activiteiten van becom zullen geïntegreerd worden met de activiteiten van SLTN. Inforsacom blijft opereren als multibrand system integrator. InDemand, tot slot, staat zelfstandig als sterk groeiende consultancy en services divisie. Eugène Tuijnman, oprichter en CEO van SLTN, wordt managing director van alle operaties van TDM in de Benelux en de Nordics. Hij zal in deze hoedanigheid rapporteren aan Detlef Linde, COO van TDM.

Eugène Tuijnman: "TDM is een kwaliteitsorganisatie en mede door de aanwezige skillset en internationale aanwezigheid een perfecte partner voor ons. Mijn missie voor de nieuwe organisatie is deze verder uit te bouwen tot een full service system integrator in de Benelux en de Nordics. Daarnaast vind ik het van groot belang om, in deze omgeving die steeds internationaler wordt, de continuïteit en kwaliteit van onze dienstverlening aan klanten en de relaties met onze leveranciers en medewerkers te waarborgen."

"De ervaring en de deskundige medewerkers van SLTN, alsmede de operationele kracht van deze organisatie zullen een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van onze concurrentiepositie in de Benelux", aldus Terence Bruyn. Bovendien is deze overname een belangrijke stap voor de toekomst en de verdere uitbouw van TDM en haar divisies."

Over SLTN
SLTN, opgericht in 1997, is een ICT system integrator en onder andere IBM Premier Business Partner, Prefered Business Partner van HP, Leader for Linux, Red Hat Premier Partner en Oracle Partner. SLTN levert innovatieve diensten en producten aan een breed scala van klanten, zowel aan bedrijven in het midden en de bovenkant van het MKB als aan overheidsinstanties.

SLTN is door IBM Benelux diverse malen uitgeroepen tot IBM Business Partner van het jaar en IBM Corporate heeft de IBM Excellence Award 2006 toegekend aan SLTN, een prestigieuze award die door IBM aan slechts drie ICT ondernemingen wereldwijd wordt toegekend en die de kwaliteit en de innovativiteit van SLTN onderstreept.
Voor meer informatie: www.sltn.nl


Over TDM Holdings N.V.
TDM Holdings N.V. is één van de meest toonaangevende en snelst groeiende ICT infrastructuur solution partners voor middelgrote en grote bedrijven in Europa. TDM levert innovatieve, hoogrenderende ICT oplossingen gebaseerd op "proven technology standards". Deze oplossingen worden geheel afgestemd op de dynamische behoeften van haar klanten. Het portfolio omvat naast de traditionele ICT infrastructuur thema's, ICT consulting & services, hosting oplossingen, managed services en support oplossingen. Tot TDM Holdings N.V. behoren de becom groep, de Inforsacom groep en de InDemand groep. TDM heeft vestigingen in de Benelux, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland en de omzet bedraagt over het afgelopen boekjaar EUR 310 miljoen.
Voor meer informatie: www.tdm-holdings.com