Ingezonden persbericht


Persbericht Radio 2 - 17 augustus 2007

Maandag 20 augustus 2007:

Radio 2 Zomerfestival: The Eagles in Melbourne (2005)

In het Radio 2 Zomerfestival staat maandag 20 augustus de Amerikaanse band The Eagles centraal. De ultieme vertegenwoordigers van de Californische Westcoast-muziek speelden in november 2005 in het Australische Melbourne. Tussen 22 en 23 uur laat Marc Stakenburg opnames horen van dit concert. De band - Glenn Frey, Don Henley, Joe Walsh en Timothy B. Schmit - speelde al de klassiekers, zoals 'New kid in town', 'One of these nights' en 'The long run'. En uiteraard de nummer 3 uit de Radio 2 Top 2000: 'Hotel Californië'.

Radio 2 zet deze zomer negen weken lang dagelijks een andere artiest centraal. Hoogtepunt is iedere dag de uitzending tussen 22 en 23 uur van unieke liveopnamen van telkens een andere dagartiest. Marc Stakenburg verzamelde in de archieven van onder andere de VARA en de KRO bijzondere oude en fraaie recente concertopnamen.

Tot en met 31 augustus zijn nog concerten te horen van onder meer Tom Petty, Norah Jones en Bløf. De volledige lijst van 45 dagartiesten staat op www.radio2.nl.

Gedurende de dag wordt in elk programma een aantal nummers gedraaid van de dagartiest. Popdeskundige Leo Blokhuis speelt verspreid over de programma's Ontbijtradio, Gouden Uren, Tijd voor Twee, Schiffers.FM en Knooppunt Kranenbarg een popquiz over de dagartiest.

De programma's haken bovendien op andere manieren in op de dagartiest: Ontbijtradio presenteert dagelijks een column, Gouden Uren heeft een quiz, Schiffers.FM de Muziekpuzzel en Knooppunt Kranenbarg de Top 3 van de dagartiest.

www.radio2.nl