Hierbij het gewijzigde persbericht van EENVANDAAG van maandag 20 augustus. Het eerder aangekondigde item over Chipshol gaat niet door. Hier komt een ander item voor in de plaats (zie vetgedrukte tekst).

Afdeling Communicatie TROS/AVRO
Hilversum, 17-08-2007

Televisie
EENVANDAAG
Uitzending maandag 20 augustus
Nederland 1 - 18.20 uur

ONDERWERPEN EENVANDAAG MAANDAG 20 AUGUSTUS

Boswachters en opzichters van de grote terreinbeheerders, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en de provinciale Landschappen, klagen steen en been over een toename van illegale dumpingen. Ze zijn steeds meer tijd en geld kwijt om de rotzooi op te ruimen. Van alles komen ze tegen: van bouwpuin, een aanhangwagen vol asbest, blikken olie en de inhoud van een gestripte auto tot complete, rotte caravans aan toe. Asociaal, vinden de boswachters. Maar ze wijzen er ook op dat steeds meer gemeenten hun burgers meer laten betalen naarmate ze meer afval leveren. Dit zogeheten diftar-systeem (gedifferentieerde tarieven) wordt inmiddels in ongeveer zeventig gemeenten gebruikt en betekent dat mensen hun rotzooi illegaal gaan dumpen.

EENVANDAAG Beeldcanon - Jaap Jongbloed
Na de geschiedeniscanon en de wetenschapscanon ook maandag in EENVANDAAG de 'Beeldcanon'. Welke beelden in de mediamaalstroom blijven ons bij? Welke beelden hebben impact? Die vraag stelt EENVANDAAG aan dertig professionals op het gebied van beeld. Programmamakers, filmers, fotografen en reclamemakers. Maandag 20 augustus is programmamaker Jaap Jongbloed, bekend van onder meer TROS Vermist, te gast. Eerder werkte hij ook voor TROS Aktua Export en met Astrid Joosten presenteerde hij de talkshow 'Jongbloed en Joosten'. De tv-maker presenteert op onregelmatige basis ook EENVANDAAG.