Ingezonden persbericht


Persbericht

////persbericht///

Notenkrakerplatform ontwikkelt talenten van kinderen binnen het onderwijs.

Den Haag, 20 augustus 2007 - Het Notenkrakerplatform is een nieuw samenwerkingsverband bedoeld om talenten van kinderen te leren zien en te helpen ontwikkelen binnen het regulier onderwijs. Dankzij het platform wordt onderwijs op maat haalbaar. gekeken wordt waar het talent van elk kind zit en daarna wordt deze individueel of in groepsverband ontwikkeld. Begonnen wordt met kunst en sportvakken later zal bekeken worden of andere disciplines toegevoegd kunnen worden. Zo wordt het voor deelnemende basisscholen mogelijk om bijvoorbeeld ballet, theater, piano, zang, karate, voetbal of honkbal in het lesassortiment op te nemen naast de in de breedte gerichte crea of gymles.

"Het Notenkrakerplatform verandert het onderwijs van confectiekleding naar maatpak. Niet het kind dient zich aan de klas aan te passen maar de klas wordt aan de belangstelling van het kind aangepast. Het kind krijgt lessen in vakken waar hij in kan excelleren waardoor zijn motivatie toeneemt, de resultaten verbeteren en de schooluitval vermindert. Tegelijkertijd wordt het niveau flink verhoogd." stelt Peter van Strien voorzitter van het platform.

Het platform staat open voor basisscholen maar ook voor kunstinstellingen, sportverenigingen en instellingen van voortgezet onderwijs. Zo is pas het Thorbecke Voortgezet Onderwijs toegetreden. Thorbecke Voortgezet Onderwijs is de grootste Landelijk Overleg Onderwijs en Topsportschool van Nederland. Ruim 250 topsporters volgen hier lessen in topsportklassen. Ook kan er gekozen worden voor kunst en cultuur. Net als bij sport zijn er meer uren ingeroosterd voor kunst en cultuur, met aandacht voor muziek, dans, drama en beeldende vorming. Dankzij de toetreding van het Thorbecke VO en andere zogenaamde
LOOT-scholen (Landelijk Overleg Onderwijs en Topsportschool) wordt ook een doorlopende leerlijn mogelijk van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs.

Andere deelnemers zijn o.a. de Kunsthal te Rotterdam, OBS De Notenkraker te Den Haag en De Russian School of Arts

Meer informatie kunt u vinden op www.notenkrakerplatform.nl

////Einde persbericht///

Mocht u aanvullende informatie wensen, dan zullen we blij zijn u daarvan te voorzien.

Hoogachtend,

Peter van Strien
Voorzitter Notenkrakerplatform
Tel: 06-48156402
www.notenkrakerplatform.nl

telefoon: 010-4181898 / 06-48156402
E-mail: info@basisonderwijsopmaat.nl