Buienradar.nl geeft ook actuele satellietbeelden vrij

20/08/2007 08:01


ARNHEM - De populaire weersite Buienradar.nl is begonnen met het gratis verstrekken van actuele satellietbeelden via de website sat24.nl. De beelden van sat24.nl zijn uniek want tot voor kort waren deze alleen tegen betaling op internet te bekijken. Op www.sat24.nl kan men live naar de aarde kijken. De beelden dekken geheel Europa.

"Wij waren in april 2006 de eerste met het gratis weergeven van actuele radarbeelden van de buien over Nederland. Nu komen we als eerste met actuele satellietbeelden" zegt Edwin Rijkaart van Cappellen van Buienradar.nl. "De satellietbeelden passen goed in lijn met onze filosofie over het weer. Sinds kort is Nederland 16 miljoen meteorologen rijker. Gewone particulieren die zelf willen zien hoe het weer er op de korte termijn uitziet en de kreet 'hier en daar een bui' niet langer accepteren. Ze voorspellen zelf het 'hier en nu weer' op de dag. In die lijn passen ook de actuele satellietbeelden".

Bezoekers van Buienradar.nl vroegen regelmatig naar satellietbeelden van de wolken boven Nederland en Europa. Toch blijft de focus liggen op het gratis verspreiden van de radarbeelden. "Iemand die de hond wil uitlaten of een paar kilometer gaat rennen of fietsen, zal het niet veel uitmaken of het bewolkt is ja of nee. Zolang het maar droog is. De satellietbeelden zijn een aanvulling op de huidige radarbeelden. De meeste bezoekers zullen toch komen op de site om te kijken of het droog blijft" aldus Rijkaart van Cappellen

"Wij zijn de eerste in Europa die het aandurven de actuele satellietbeelden van het weer en de wolken boven Europa gratis te verspreiden" vervolgt Rijkaart van Cappellen. "De snelle ontwikkeling van Buienradar.nl heeft ons compleet verrast en wij zijn dan ook nog lang niet klaar op de weermarkt. Er worden dagelijks weergegevens gemeten die ik nergens terug kan vinden op internet en die interessant zijn voor de mensen met hun buitenactiviteiten. Als die informatie er al is, is het veel te theoretisch en niet toegankelijk. Wij proberen met hele simpele dingen anderen te voorzien van actuele informatie over het weer dat soms heftiger te keer lijkt te gaan dan vroeger".

De beelden op de site http://www.sat24.nl hebben een resolutie van 1,6 bij 1,6 kilometer. Op de site kan men naast de gewone satellietbeelden ook infrarood beelden bekijken. De normale beelden zijn als het donker wordt niet beschikbaar. De infrarood beelden wel.





http://www.sat24.nl