Partij voor de Vrijheid (PVV)


maandag 20 augustus 2007

Vragen van de leden van Dijck en Graus (beiden PVV) aan de staatssecretaris van Financiën over het opnieuw aangifte moeten doen bij de Belastingdienst van kleine ondernemingen van hun loongegevens.


1.)
Heeft u kennis genomen van het artikel dat de Belastingdienst ruim honderdduizend ondernemers middels een brief dwingt binnen 4 weken opnieuw aangifte te doen van hun loongegevens (*).


2.)
Bent u het met ons eens dat het zeer onwenselijk is dat deze ondernemers gedwongen worden extra kosten te maken en extra tijd te investeren als gevolg van de problemen die zijn ontstaan bij de Belastingdienst als gevolg van de tekortschietende implementatie van Walvis?


3.)
Bent u het met ons eens dat het ontoelaatbaar is dat deze ondernemers hun gegevens opnieuw moeten inleveren binnen een termijn van 4 weken op straffe van een fikse boete, terwijl hen geen verwijtbaar gedrag te verwijten is.


4.)
Bent u bereid ervoor te zorgen dat ondernemers worden gecompenseerd voor de extra kosten die ze moeten maken om de personeelsgegevens opnieuw aan te leveren?


5.)
Kunt u er ook voor instaan dat er geen oneigenlijke boetes worden uitgedeeld aan ondernemers die de inlevertermijn niet kunnen waarmaken?


6.)
Hoeveel van deze ondernemers hebben een dergelijke dreigbrief van de Belastingdienst ontvangen en bent u bekend met de inhoud van deze brief?


7.)
Zo ja hebt u ingestemd met de inhoud en de toon van deze brief?


8.)
Tenslotte, kunt u ervoor zorgen dat de problemen rondom Walvis niet worden afgewimpeld op de burgers en ondernemingen, maar zo veel en zo snel mogelijk intern moeten worden opgelost.


____________________