Partij voor de Vrijheid (PVV)


Criminele vreemdelingen niet sneller Nederland uit - Kamervragen PDF maandag 20 augustus 2007

Vragen van het lid Fritsma aan de staatssecretaris van Justitie, over het bericht dat het plan om criminele vreemdelingen sneller Nederland uit te zetten in de ijskast wordt gezet.


1.)
Klopt het bericht* dat u de plannen om criminele vreemdelingen sneller Nederland uit te zetten niet wilt uitvoeren, omdat u eerst "nader onderzoek wilt doen naar de effecten ervan"?


2.)
Zo ja; is het echt zo moeilijk te begrijpen dat het voor een veilige Nederlandse samenleving beter is dat criminele vreemdelingen (sneller) het land uit worden gezet, al was het alleen maar om te voorkomen dat ze onze samenleving nog een keer kunnen verzieken met crimineel gedrag?


3.)
Waarom kiest u er steeds weer voor om criminele vreemdelingen in bescherming te nemen, nu u ook al in het kader van het generaal pardon criminele vreemdelingen trakteert op een verblijfsvergunning? Vindt u soms dat we nog niet genoeg maatschappelijke problemen hebben met criminaliteit onder allochtonen?


4.)
Is dit de wijze waarop volgens u een streng vreemdelingenbeleid moet worden ingekleed?


5.)
Bent u bereid om eindelijk eens naar het belang van de Nederlandse samenleving te kijken en de zienswijze van de PVV te volgen door criminele allochtonen, desnoods, na denaturalisatie, uit ons land te verwijderen?


* De Telegraaf, 18 augustus 2007