Project Gemeente Westland

Bestemmingsplannen voor de Westlandse Zoom goedgekeurd Publicatiedatum: 20-08-2007

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft op 15 augustus 2007 de beroepschriften, die zijn ingediend tegen de goedkeuring van de 4 bestemmingsplannen voor de Westlandse Zoom ongegrond verklaard. De enige correctie die de Raad heeft aangebracht is dat er geen goedkeuring is verleend voor het vestigen van een historische scheepswerf in het plan Holle Watering.

Door deze uitspraak zijn de bestemmingsplannen Westmade, Holle Watering, Poeldijk Centrum en Poeldijk Westhof onherroepelijk geworden.

De gemeente is zeer verheugd dat de plannen ongeschonden de eindstreep hebben bereikt.
Voor de ontwikkeling en de uitvoering van de plannen betekent dit dat procedureel nu alle seinen op groen staan. Daarmee kan een feitelijk begin gemaakt worden met de ontwikkeling van de groene villawijk De Westlandse Zoom in de gemeente Westland.
De ontwikkeling van de eerste bouwplannen is inmiddels in volle gang. De verkoop zal naar verwachting in het eerste kwartaal van volgend jaar starten. De eerste vrije kavels zullen nog voor het einde van dit jaar worden aangeboden.

De besluiten van de Raad van State zijn te vinden op de website van de raad (www.raadvanstate.nl) onder actueel/uitspraken/hoofdzaken.