Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Aanhoudingen na mishandeling

Doetinchem, 20-08-2007 o De politie heeft 18 augustus rond 04.40 uur 5 verdachten aangehouden op verdenking van mishandeling op het Simonsplein.

Surveillerende agenten zagen op het Simonsplein een vechtpartij gaande waar een groot aantal mensen bij stond. Ze zagen een man op de grond liggen en een vijftal personen vervolgens wegrennen die kennelijk bij de vechtpartij betrokken waren. Dit werd door getuigen bevestigd. Andere agenten slaagden er in de vijf personen in de omgeving aan te houden. Uit het onderzoek bleek dat twee personen die mishandeld waren met onbekend letsel naar het ziekenhuis waren gebracht voor behandeling.

De persoon die op de grond liggend werd aangetroffen werd wel kort gehoord en gaf aan mishandeld te zijn. De verdachten ( 18 tot 20 jaar en afkomstig uit Doetinchem) zijn ingesloten voor nader onderzoek. De politie is nog druk doende de verschillende aangiftes op te nemen en getuigen te horen om de aanleiding van de vechtpartij en de betrokkenheid van de diverse personen te achterhalen.