Gemeente Sittard-Geleen


099-20 augustus 2007

PERSBERICHT

Staatssecretaris bezoekt Werkplein en Leerwerkloket Zuid-Limburg

Sittard-Geleen, 20 augustus 2007 - Staatssecretaris Marja van Bijsterveldt (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) brengt vandaag een bezoek aan Werkplein Zuid-Limburg. Daartoe gaat zij ondermeer praten met medewerkers van Solland Solar die via Werkplein Zuid Limburg en het Leerwerkloket een baan hebben gekregen. Wethouder Berry van Rijswijk, die de gemeente Sittard-Geleen bij de bijeenkomst vertegenwoordigt, is tevreden over de resultaten die met het Leerwerkloket tot nog toe zijn behaald: 'Alle partners hebben de volle overtuiging dat er nog meer uit te halen valt. We hebben de ambitie uitgesproken dat we voor de volgende periode van een jaar 1.200 duale trajecten in Tripoolverband willen realiseren, dat is ongeveer 450 meer dan in de vorige periode. Het Leerwerkloket speelt ook in op toekomstige ontwikkelingen. Nu is bijvoorbeeld al duidelijk dat er in de toekomst veel medewerkers nodig zijn in de zorg. Werkzoekenden die een opleiding hebben in de goede richting, maar nog specifieke vaardigheiden missen, worden met een aanvullende opleiding klaargestoomd. Als de werkgever zich dan meldt met de vacatures zijn ze klaar om geplaatst te worden.'

De dienstverlening van Werkplein Zuid-Limburg is gericht op het vervullen van vacatures. De Tripool gemeenten Heerlen, Maastricht en Sittard-Geleen werken hierin nauw samen met CWI, UWV en verschillende onderwijsinstellingen.

Geschikte kandidaten

Werkplein Zuid-Limburg zoekt, binnen 48 uur, geschikte kandidaten uit de bestanden van CWI en UWV en de gemeenten in de regio. Als werkzoekenden niet direct plaatsbaar zijn wordt ook het Leerwerkloket ingeschakeld. De betrokkenen krijgen dan eerst een opleiding bij een van de aangesloten onderwijsinstellingen. Daarnaast worden instrumenten gebruikt als loonkostensubsidies, detacheringsconstructies en leer/werk trajecten.

Bij Solland Solar, een van de werkgevers die participeert in het project, werken inmiddels 45 mensen uit de regio Limburg zuid. Na hun opleiding tot procesoperator, kregen ze bij Solland Solar een aanvullende opleiding. De eerste vijftien kandidaten krijgen in september een baan bij het bedrijf, omdat ze dan volledig gekwalificeerd zijn voor de baan waarin ze nu ervaring opdoen.


---