Korps Landelijke Politiediensten

Spookrijder botst op Volvo Verkeerspolitie

Frontale aanrijding met spookrijder

Roosendaal, 20-08-2007 o Een 78-jarige inwoner van St. Willibrord is maandag 20 augustus 2007 omstreeks 03.30 uur op de rijksweg A17, ter hoogte van Roosendaal, frontaal tegen een opvallende surveillanceauto, Volvo, van de Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten aangereden. Hij reed als spookrijder tegen het verkeer in op de autosnelweg en was op slag dood. De 48-jarige bestuurder van de politieauto is met diverse botbreuken in arm en been overgebracht naar het Franciscus ziekenhuis in Roosendaal. Zijn 34-jarige collega ligt daar ter observatie en heeft pijn op zijn borst. De politie Midden- en West Brabant, Forensisch Technisch Onderzoek, heeft een onderzoek ingesteld.

De bestuurder van de politieauto reed in de richting Rotterdam en wilde een bestuurder van een bestelbus inhalen. Op hetzelfde moment kwam hem een bestuurder van een personenauto op de linker rijstrook tegemoet. Een frontale aanrijding was het gevolg. De aanrijding vond plaats ongeveer 700 meter voor de afrit naar het industrieterrein Borchwerf. De weg maakt daar een flauwe bocht naar rechts en loopt omhoog. De spookrijder was op slag dood. De bestuurder van de politieauto raakte bekneld en is door de brandweer bevrijd.

De bestuurder van het bestelbusje passeerde de spookrijder via de rechter rijstrook en zag in zijn achteruitkijkspiegel dat er een aanrijding plaatsvond. Hij is gekeerd en heeft direct 112 gebeld. Er was op dat moment nog geen melding van een spookrijder binnengekomen.