Ten Cate NV

Persbericht

United States Marine Corps verkiest TenCate DefenderTMM

Na eerdere mededelingen door TenCate met betrekking tot belangrijke militaire orders voor vlamwerende weefsels ten behoeve van het Amerikaanse leger heeft ook het US Marine Corps besloten tot de aanschaf van DefenderTMM, een TenCate product.

Het US Marine Corps heeft TenCate Protective Fabrics USA officieel geprezen voor de superieure en professionele wijze waarop producten en diensten van een uitmuntend kwaliteitsniveau worden geleverd in antwoord op de eisen van de Amerikaanse strijdkrachten.

Om de zee-, grond- en luchtstrijdkrachten te beschermen produceert TenCate beschermende weefsels, zoals DefenderTMM. Deze worden specifiek ontwikkeld om te voldoen aan de strenge richtlijnen zoals die in overheidsspecificaties verplicht worden gesteld.

TenCate richt zich op de ontwikkeling van specifieke materialen die op tal van manieren voldoen aan de eisen van de eindgebruiker. De kosten van DefenderTM M zijn aanzienlijk lager dan die van andere vlamwerende (FR) weefsels welke zijn goedgekeurd voor militaire toepassingen. Tegelijk biedt het de drager uitstekende bescherming en comfort, is het heel duurzaam en bestand tegen de zware omstandigheden in het veld. De eigenschappen als geheel doen voor niets onder. Door gebruik te maken van de wereldwijd binnen TenCate aanwezige kennis kan de onderneming haar technologische mogelijkheden onmiddellijk inzetten om aan de eisen van de klant tegemoet te komen.

Volgens het US Marine Corps is het TenCate DefenderTMM-materiaal van directe betekenis voor de levens van veel mariniers in gevechtssituaties. Wij zijn trots op deze kwalificatie, die bewijst dat onze materialen inderdaad het verschil maken.

Het Marine Corps stelt in een verklaring: `De buitengewone vaardigheden, ondernemingszin en toewijding van TenCate Protective Fabrics aan het Defender- weefsel dat wordt gebruikt in het vlamwerende gevechtstenue voor het FROG- programma strekken de onderneming tot grote eer en zijn in overeenstemming met de hoogste industrienormen'.

TenCate Protective Fabrics USA
Union City (GA), 20 augustus 2007

---