Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Schade van aardbeving beperkt zich tot de regio Ica

Lima, 20 augustus- In Cuzco, Puno, Arequipa en in het regenwoud van Perú gelegen op meer dan 800 km van de getroffen zone, vinden alle toeristische activiteiten gewoon doorgang. Na de aardbeving van donderdag, die voornamelijk in de regio Ica (op 300 km ten zuiden van Lima) plaatsvond, is de Peruviaanse bevolking langzamerhand weer tot rust gekomen. Men richt zich nu op de hulpverlening aan mensen die door de natuurramp getroffen zijn.

Volgens de Toeristische Informatievoorziening (Iperú van PromPerú) hebben de hotels in Pisco, Cañete en Paracas zware schade opgelopen en een groot aantal van deze hotels heeft de deuren moeten sluiten. Gelukkig hebben de hotelgasten in het genoemde gebied geen schade geleden; zij zijn snel naar Lima geëvacueerd. Ook in het specifieke geval van hotel Libertador Paracas, bekend vanwege zijn aanlegsteigers van waaruit passagiers naar het gelijknamige natuurreservaat worden vervoerd, werden de gasten naar Lima gebracht. Een andere groep heeft haar route vervolgd naar de bergketen in het zuiden van Perú, waar het toerisme geen enkele hinder ondervindt.

Toeristische activiteiten gaan door
In Cuzco ­ Machu Pichu, Puno, Arequipa, Trujillo, het noorden en het regenwoud van Perú - bestemmingen die zich op meer dan 800 km van de getroffen zone bevinden - gaan alle activiteiten gewoon door. Volgens het Nationaal Instituut van Cultuur van Perú hebben de beroemde Nazcalijnen, één van de grootste toeristische trekpleisters in de regio Ica, geen schade ondervonden van de aardbeving. Ook functioneren de vliegtuigmaatschappijen die excursievluchten verzorgen over deze geogliefen normaal.

Peruviaanse overheid naar regio Ica
Volgens de informatie de verstrekt wordt door de Peruviaanse media, het Nationaal Instituut voor Burgerbescherming en door andere autoriteiten, blijft de schade beperkt tot de bevolking van Ica. Dit gebied ligt in de nabijheid van het epicentrum van de aardbeving dat zich op 60 km uit de kust van Pisco bevindt. Om de hulpverlening zo snel mogelijk op gang te brengen hebben de president van Perú, Alan García Pérez, en zijn kabinet, evenals lokale en andere overheidsorganen en hulpverlenende instanties zich voorlopig gevestigd in de regio Ica. Mercedes Araoz, minister van Buitenlandse Handel en Toerisme, bevindt zich ook in dit gebied en zet zich in voor de toeristische infrastructuur en voor de hulpverlening aan toeristen.

Iperú- 24 uur per dag informatievoorziening
De dienst Toeristische Informatievoorziening (Iperú, de PromPerú) heeft de binnen- en buitenlandse media laten weten dat haar lijn 574-8000 24 uur per dag beschikbaar is voor hulp aan toeristen die getroffen zijn door deze natuurramp.

Noot voor de reactie, niet bestemd voor publicatie Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

USP Marketing PR
Contactpersoon: Natasha Sprengers-Hooper / Tessa aan de Stegge Telefoonnummer: 020 42 32 882
Email: natasha@usp.nl /tessa@usp.nl