Time : 19:54:57
Date : 20 August 2007
Sender Name: athos advocaten

persmededeling NV PLINIUS VASTGOED

Raad van bestuur NV Plinius Vastgoed opnieuw bijeengekomen

d.d. 20 augustus 2007

Nadat de raad van bestuur van de NV Plinius Vastgoed (ToerismeVlaanderen, Autonoom Gemeentebedrijf, NV Strabag, NV Dea Dia) op zijn reeds lang op voorhand geplande bijeenkomst van vrijdag 17 augustus niet geldig kon beraadslagen omwille van de afwezigheid van de bestuurders namens de NV DEA DIA (dat is de vennootschap van Marc Taminiau die Ooit Tongeren exploiteert), is hij vandaag 20 augustus 2007 opnieuw bijeengekomen.

De raad van bestuur heeft vastgesteld dat de NV DEA DIA, na herhaalde ingebrekestellingen, bewust blijft nalaten haar contractuele verplichtingen te voldoen die voortvloeien uit de door partijen gesloten lease overeenkomst. Deze contractuele verplichtingen zijn voornamelijk maar niet uitsluitend van financiële aard. Deze lease overeenkomst is in werking getreden door de ingebruikname en na uitdrukkelijke aanvaarding van het park Ooit Tongeren door de NV DEA DIA.

De raad van bestuur van de NV PLINIUS VASTGOED heeft bovendien moeten vaststellen dat door de NV DEA DIA geen enkele geldige reden is ingeroepen om niet te voldoen aan haar contractuele verplichtingen. De NV PLINIUS VASTGOED heeft dan ook beslist voor de rechtbank de ontbinding van de lease overeenkomst te vorderen, evenals bijkomende schadevergoeding.

De raad van bestuur van de NV PLINIUS VASTGOED benadrukt dat huidige beslissing los staat van de beslissing van de NV PLINUS om klacht in te dienen bij het parket. Deze klacht is immers gekomen nadat de NV PLINIUS had vastgesteld dat bij NV DEA DIA een aantal middelen verdwenen waren die hadden moeten dienen om haar contractuele verplichtingen tegenover NV PLINIUS te voldoen. Deze laatste contractuele verplichtingen dateren evenwel van vóór de inwerkintreding van de lease overeenkomst en hebben geen rechtstreekse betrekking op de exploitatie van Ooit Tongeren.

De NV PLINIUS VASTGOED wenst te beklemtonen dat de dagvaarding in ontbinding van de lease overeenkomst de NV DEA DIA niet verhindert om vooralsnog aan haar contractuele verplichtingen te voldoen om zo de exploitatie van het park niet verder in het gedrang brengen.

Tongeren,
20 augustus 2007,

Steven Van Geeteruyen
Raadsman NV PLINIUS VASTGOED
0495/233.489