Ingezonden persbericht


Van der Drift en De Bruijn geven spectaculaire demo in Rotterdam

Rotterdam, 20 augustus 2007 - Chris van der Drift (21) en Nick de Bruijn (20), beide rijdend in de International Formula Master, gaven afgelopen zondag in Rotterdam een spectaculaire demonstratie. De Racingpool-piloten legden het nodige rubber neer tijdens het evenement Bavaria City Racing, dat voor de derde maal werd georganiseerd.

Naar schatting zagen maar liefst een half miljoen toeschouwers de twee Nederlanders over het smalle stratencircuit scheuren. Spectaculair waren de vele donuts en burn-outs waarmee zij het publiek vermaakten op onder meer het Hofplein, Coolsingel, Blaak en de Willemsbrug. Ook diverse Formule 1, Champ Car en A1 Grand Prix-bolides kwamen tijdens het evenement in actie. Voor Van der Drift, woonachtig in Rotterdam, en De Bruijn uit Vlaardingen, was het evenement erg speciaal.

De raceklasse waarin Chris van der Drift en Nick de Bruijn uitkomen, de International Formula Master, is een gloednieuwe eenzitterklasse die racet in het bijprogramma van het FIA Wereldkampioenschap Toerwagens. De bolides beschikken over 250 pk sterke motoren en rijden snellere rondetijden dan de Formule 3. Alle races worden bovendien uitgezonden door Eurosport.

Chris van der Drift: 'Het was ongelooflijk gaaf om met de International Formula Master-bolide door Rotterdam te scheuren. Bijvoorbeeld langs de Coolsingel stonden zoveel mensen en dat was erg gaaf. Met mijn donuts heb ik voor een hoop rook en verbrand rubber kunnen zorgen en dat was super om te doen. Ik had nog wel een keer willen gaan!'

Nick de Bruijn: 'Ik heb met mijn International Formula Master-bolide hard genoeg op de Coolsingel gereden om mijn rijbewijs kwijt te raken, maar dit keer mocht het. Het was een enorm gave ervaring. Er waren zelfs nog meer mensen dan vorig jaar. Dit was de eerste keer dat ik er bij was en ik hoop dat ik er volgend jaar zeker opnieuw bij kan zijn.'

Chris van der Drift en Nick de Bruijn willen graag hun teams JD Motorsport en ISR bedanken voor het mogelijk maken van deze unieke ervaring.

Voor meer informatie over Bavaria City Racing kunt u terecht op www.bavariacityracing.nl of via telefoonnummer +31 (0) 10 212 0882.

Voor meer informatie over Nick de Bruijn, surf naar www.nickdebruijn.com. Meer informatie over Chris van der Drift kunt u vinden op www.chrisvanderdrift.nl.

Alles over de International Formula Master is te vinden op www.formulamaster.net.

--
Psssst! Schon vom neuen GMX MultiMessenger gehört? Der kanns mit allen: http://www.gmx.net/de/go/multimessenger

--