Digitale Gemeente Houten

PHANOS NV steunt oude station Houten met 25.000,-

woensdag 22 augustus 2007 - Bron: Stichting Station op Wielen

Maandag 20 augustus heeft Geert Ensing, chairman Phanos NV een cheque van 25.000,- overhandigt aan Jan Koudijs, voorzitter van Stichting Station op Wielen. De overhandiging vond plaats in Kasteel Heemstede, direct na ondertekening van de sponsorovereenkomst.

Phanos N.V. behoort hiermee tot de hoofdsponsors van de activiteiten van stichting Station op Wielen. Dit betekent dat aanstaande vrijdag ook de vlag van Phanos op en rond het bouwterrein zal wapperen.

De activiteiten van Stichting Station op Wielen worden verder mogelijk gemaakt door onder meer: Provincie Utrecht, ProRail, Movares, Bouwfonds Cultuurfonds, Viveste, Gemeente Houten, KF Heinfonds, Ontwikkelingsverband Houten, Rotij Projecten, Grontmij en de BankGiro Loterij. Voor een uitputtende lijst raadpleegt u www.stationopwielen.nl.

Achtergrond
Het oude stationsgebouw in Houten moet wijken voor de verdubbeling van het spoortraject Utrecht Den Bosch. Stichting Station op Wielen maakt zich hard voor het behoud, maar ook het beheer en de exploitatie van het gebouw om zo dit cultureel erfgoed voor de gemeenschap te bewaren. Verplaatsing - 150 meter zuidwaarts - is dan noodzakelijk. Na een grondige renovatie en restauratie krijgt het gebouw een maatschappelijke functie als dagbestedingcentrum voor mensen met een verstandelijke beperking. Ook de archeologische werkgroep krijgt er zijn onderkomen. Stichting Station op Wielen creëert draagvlak voor het project en verwerft subsidie- en sponsorgelden.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2007 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).