Ingezonden persbericht

INJEZO Intensieve Jeugdzorg is een particuliere organisatie op het gebied van Jeugdzorg en lanceert als eerste in Nederland een pedagogische hulplijn.

INJEZO Intensieve jeugdzorg is een particuliere organisatie op het gebied van jeugdzorg met een expertise in onderzoek/diagnostiek, thuisbegeleiding, logeerweekenden, activiteitendagen en (crisis) opvang. Daarbij is INJEZO de eerste organisatie die met ingang van 20 augustus 2007 de eerste Nederlandse pedagogische hulplijn lanceert. INJEZO werkt vanuit een vertrouwensdriehoek tussen ouders, kind en begeleider. Onze begeleiders zijn professionals met ruime ervaring in diverse gedragsproblematieke. Daarnaast beschikt INJEZO over diverse specialisten, (orthopedagoog, GZ psycholoog, Psychiater) die naast onderzoek en diagnostiek onze begeleiders handvatten aanreiken bij bepaalde processen. Hiermee voorkomt INJEZO ermee dat er verschillende hulpverleners binnen 1 gezin actief zijn. Het gezicht van de begeleider blijft centraal staan in het gezin en wordt als veilig ervaren bij de kinderen.

Het begin:

Jordy Hollewand en Djim Vervaart hebben elkaar leren kennen in de periode dat zij als groepsleider bij RIJ "Den - Engh" werkte. Hier hebben zij regelmatig met elkaar gebrainstormd om een particulier initiatief op te zetten. Dit resulteerde dat begin 2006 beide justitie hebben verlaten en als freelancer een start hebben gemaakt. Medio 2006 hadden Jordy en Djim geen mogelijkheid meer om meer gezinnen aan te nemen. In Augustus 2006 is er een plan gemaakt om een doorstart te maken als particuliere organisatie. Dat resulteerde in januari 2007 de officiële start van INJEZO Intensieve Jeugdzorg.

Thuisbegeleiding:

Vanuit de waarden en normen van het gezin bieden wij activerende en ondersteunende begeleiding voor kinderen met een beperking. INJEZO adviseert in de doelstellingen van ouders. Daarnaast vertaalt de begeleider de hulpvraag naar een begeleidingsplan dat als handvat moet fungeren voor ouders, kind en controlewerk naar de naar de specialisten.

Logeerweekend:

Vanuit de gezinnen kreeg INJEZO veelvuldig het verzoek om het gezin te ontlasten in de vorm van een logeerweekend. Voorwaarde dat het kind aansluiting krijgt bij leeftijdsgenootjes en hulpvragen. Derhalve heeft INJEZO logeerweekenden opgezet voor kinderen in autisme spectrumstoornis (A.S.S) en ADHD. Per groep zitten maximaal 5 kinderen. De groepen worden geformeerd op leeftijd en beleving. Elke groep heeft 2 begeleiders die 24 uur per dag aanwezig zijn op de groep. Op het park is een coördinator aanwezig die bepaalde activiteiten voorbereide en daar waar nodig bijspringt. Daarbij wordt spelenderwijs de kinderen sociaal vaardiger gemaakt.

Activiteitendagen:

Soms is het niet mogelijk dat een kind een weekend komt logeren. Om het kind toch in contact te laten komen met leeftijdsgenootjes is de activiteitendag georganiseerd. Kinderen komen dan van 's ochtends tot 's avonds een dag meedraaien op een logeerweekend.

(Crisis) Opvang:

Binnen Nederland is er voor (SG-) LVG (sterk gedraggestoord - licht verstandelijk gehandicapt) een schreeuwend te kort aan (crisis)opvang en huisvesting.

INJEZO biedt momenteel een beperkt aantal plaatsen voor (tijdelijke) huisvesting.

Eind 2009 wil INJEZO 25 "bedden" realiseren voor deze doelgroep.

Onderzoek/Diagnostiek

INJEZO beschikt over een GZ psycholoog en een jeugd/kind psychiater.

Binnen reguliere instanties heerst de bureaucratie en zijn er zeer lange wachttijden.

INJEZO kan op korttermijn starten met onderzoeken en diagnostiek. Persoonlijkheidsonderzoek en intelligentieonderzoek. Vaak is er al een diagnose binnen maand.

Pedagogische hulplijn.

Uniek in Nederland is de INJEZO pedagogische hulplijn die 20 augustus 2007 van start gaat. Via 0900 - jeugdzorg (5384396) krijgt de beller een orthopedagoog aan de telefoon. Hier kan iedereen gebruik van maken, zowel ouders van kinderen met/zonder beperking kunnen pedagogisch advies krijgen. Maar ook freelancers kunnen gebruik maken van dit telefoonnummer.